Foto: Starsport

Odjekivalo je dugo.

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Cedevite u prvoj polufinalnoj utakmici ABA lige rezultatom 85:70 i došli na korak od velikog finala i okršaja sa Crvenom zvezdom. Izuzev prvih nekoliko minuta, nije bilo previše neizvesnosti i Partizan je rutinski do kraja čuvao dvocifrenu prednost pa će u utorak od 18 časova imati priliku da završi posao u Ljubljani.

PROČITAJTE JOŠ

Imali su košarkaši i veliku podršku navijača kojih je u hali bilo oko 16.000 i koji su pravili fenomenalnu atmosferu.

Bilo je sjajnog navijanja, gde se u više navrata uključivao svako u hali.

U jednom trenutku drugog poluvremena kada su u dvorani bili nezadovoljni odlukom sudije Tomislava Hordova usledila je salva zvižduka, a zatim i uvredljive reči na račun predsednika Aleksandra Vuića.

Nakon standardnog repertoara na njegov račun koji je brzo prestao jer su najvatreniji navijači zapevali običnu navijačku pesmu i presekli pogrdno skandiranje, desetak minuta kasnije je usledila neobična scena.

Sa tribine gde su pomenute najvatrenije pristalice u jednom trenutku je povedena pesma „Ti si ponos moga grada, ti si ponos zemlje moje“ koja se izvodi tako što na pomenute stihove odgovara druga tribina.

Ipak, u hali su odlučili da kada je krenulo navijanje iz takozvanog kopa odgovre sa „Vučiću pe**u“ koje se orilo dvoranom i koje ne spada u uobičajen repertoar. Kao da je ponovo bio tihi rat manjinske tribine sa najvernijim navijačima i ostatka hale.

Odmah potom se prešlo na kosovski ciklus šo su pojedini protumačili kao kritiku predsednika zbog kako kažu izdaje Kosova.

Neobične scene.

BONUS VIDEO  Partizan i Zvezda znaju kada Evroliga donosi odluku o njihovom učešću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare