Foto: Tanjug / Foto: Tanjug / AP Photo/Sue Ogrocki

Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobedili su Orlando Medžik u sedmom meču prve runde plej-ofa NBA lige sa 106:95.

Klivlend je tako prošao u narednu rundu posle odlučujuće sedme utakmice na svom parketu, iako je Orlando imao veliku prednost tokom utakmice.

PROČITAJTE JOŠ:

Po ko zna koji put se pokazalo da ona ne znači ništa u NBA ligi, posebno kada proradi Donovan Mičel, koga malo ko može da uspori kad uđe u svoj mod.

U tom modu je tokom prvog dela bio i Paolo Bankero u dresu Orlanda, pa je tim sa Floride u prvoj četvrtini vodio sa 20:10, a u drugoj je imao i 18 poena prednosi kada je bilo 49:31.

Sve to nije bilo dovoljno kada su Bankero i ekipa usporili, a Mičel i ostali se ubrzali, pa su Kavsi topili prednost Orlanda u trećoj deonici i završili je u plusu od osam poena 76:68, da bi u četvrtoj stvarali i dvocifreni višak koji je u jednom trenutku iznosio 14 poena.

Najefikasniji je kod pobednika bio Mičel sa 39 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Karis Levert je ubacio 15 poena, Maks Strus, koji je imao bitnu rolu i trojke kad se prednost stizala, meč je završio sa 13 poena, Darijus Garland sa 12, a Evan Mobli sa 11.

Mobli je imao i neke važne odbrambene role, imao je i 16 skokova. Na drugoj strani se istakao Bankero sa 38 poena i 16 skokova.

Vendel Karter je imao 13 poena, a Džejlen Sags 10 poena i 9 skokova, tako da je Bankeru bila potrebna bolja podrška da bi pogurao tim ka nečem višem, što će morati da uradi naredne sezone.

Klivlend ide u polufinalu Istoka na Boston Seltikse sa kojima prvu utakmicu igraju osmog maja jedan čas iza ponoći.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i Džamal Marej režirali pobedu Denvera za prolaz u polufinale Zapada NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar