Foto:Tanjug/AP Photo/Derik Hamilton

Centar Filadelfije Seventisiksers Džoel Embid odigrao je efikasnu partiju protiv Njujork Niksa između četvrtka i petka i sve to bacio u senku nesportskim potezima.

Navijači Niksa su ostali besni posle meča u kom je Filadelfija pobedila kod kuće sa 125:114, a Embid je imao 50 poena, 8 skokova i 4 asistencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Džejlen Branson je na drugoj strani ubacio 39 poena i bilo je nedovoljno za pobedu u seriji u kojoj Niksi vode sa 2:1. Razlog za bes navijača tima iz Njujorka je više spornih situacija u kojima se Embid poneo nesportski i mogao je da povredi rivale.

Najpre je izvučena situacija kada je rukama sa zemlje povukao za nogu Mičela Robinsona i onda nakon što ga je izbacio iz igre, dao 19 poena u sledećoj četvrtini.

To nije bio jedini sporan detalj, pa je tako prošlosezonski MVP izbacivao nogu prilikom šuta, ulazio je u nameran kontakt da bi iznuđivao faul, ili se bacao po terenu zbog čega su Amerikanci pričali da je „prljav“ igrač i da bi zbog takvih poteza bio izbačen da se ne zove kako se zove.

Neki uz snimke ovih situacija odgovaraju na pitanje zašto ne vole Embida, a deo njegove poteze jednostavno naziva „sramotom“.

Možda najbolje je sve objasnio i trener Njujorka Tom Tibodo, ukazujući na to koliko povlašćen tretman kod sudija uživa centar iz Kameruna koji je birao da igra za američku reprezentaciju u Parizu.

„Ja ću poslati klipove kao što uvek uradim posle svake utakmice i oni će mi reći da je to marginalni kontakt. A onda ćemo imati marginalni kontakt na Embidu i on će biti na liniji za slobodna bacanja 21 put“, rekao je Tibodo upoređujući odnos sudija prema Bransonu i prema Embidu.

BONUS VIDEO: Denver i Nikola Jokić stigli do 3-0 protiv Lejkersa u Los Anđelesu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar