Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Ekipa iz Los Anđelesa gazi sve pred sobom.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su nakon izbacivanja Memfisa nastavili da briljiraju u plej-ofu. Ovoga puta su uspeli da naprave brejk na startu polufunalne serije Zapadne konferencije protiv zvaničnog šampiona Golden stejt Voriorsa rezultatom 117:112.

Mnogo više raspoloženih igrača imali su gosti u svojim redovima, a prednjačio je Entoni Dejvis. Već u prvom poluvremenu njegov učinak glasio je 23 poena i 11 skokova, uz šut iz igre 9/10, a po povratku sa odmora samo je nastavio gde je stao. Na kraju, meč je završio sa 30 poena, 23 skoka, 5 asistencija i 4 blokade.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajno ga je pratio Lebron Džejms, veteran, spreman da još jednom zablista, Svoj četvrti plej-of okršaj sa Lejkersima započeo je ubacivši 22 poena, uz 11 skokova, 4 asistencije i 3 blokade. Zadrhtala mu je ruka na liniji slobodnih bacanja u finišu, ali bez posledica po njegov tim. Na suprotnoj strani Džordan Pul je dvaput bio neprecizan, da bi potom Denis Šreder realizovao oba penala i na 2.7 sekundi do kraja doneo gostima iz Los Anđelesa nedostižnih pet poena prednosti.

Nemac je meč završio sa 19 poena, koliko je ubacio i D’Anđelo Rasel, uz šest asistencija.

Na suprotnoj strani Stef Kari je ubacio 27 poena, Klej Tompson 25, a Džordan Pul 21. Sva trojica imali su i po šest pogođenih trojki, Golden Stejt ukupno 21/53 za tri, ali to im nije bilo dovoljno da iskoriste prednost domaćeg terena u prvom meču. Kao ni 10 poena, uz 23 uhvaćene lopte i 5 asistencija Kevona Lunija.

Košarkaši Njujorka su uspeli da izjednače u seriji protiv ekipe Majamija nakon što su u drugom meču trijumfovali sa 111:105.

Majami je igrao bez Džimija Batlera, a Niksi su na krilima Džejlena Bransona sa 30 poena, 6/10 za tri, uz 5 skokova, Džulijusa Rendla sa 25 poena , 12 skokova, 8 asistencija i Ar-Džeja Bereta sa 24 poena domaćini su uspeli u završnici da ovaj neizvestan meč prelome u svoju korist.

U nedostatku svog najboljeg igrača, Majami nije imao snage za novi brejk. Izostanak Batlera zbog povrede zgloba probali su da nadomeste Kejleb Martin sa 22 poena i Gejb Vinsent sa 21 poenom.

BONUS VIDEO Trojka kojom je Gos srušio Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar