Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Stiv Ker, trener Golden Stejt Voriorsa kaže da mu je smetao način na koji je njegov tim poražen u meču sa Denver Nagetsima.

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Voriorse sa 120:114 u ponedeljak uveče, u utakmici božićnog programa u svojoj Bol areni.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikola Jokić je bio drugi strelac svog tima sa 26 poena, imao je i 14 skokova i osam asistencija, ali samo četiri pogođena šuta iz igre iz 12 pokušaja.

Imao je, međutim i 18 pogođenih slobodnih bacanja iz isto toliko šuteva i to je zasmetalo Keru posle utakmice.

Ne samo zbog toga što je Jokić ovog puta kao nikada do sada bio u milosti sudija, već zbog načina na koji liga dozvoljava da takve stvari prolaze. Potkačio je time i samog centra Denvera.

„Nemam problem lično sa sudijama. Širom NBA lige mi imamo stvarno dobre arbitre. Imam problem sa tim kako izbacujemo odbranu iz utakmica. To je ono što mi radimo u NBA. Način na koji učimo sudije, dozvoljavamo da igrači na s***a dolaze do linije za slobodna bacanja. Da sam navijač, ja ne bih ni gledao drugo poluvreme ove utakmice. Bilo je odvratno“, rekao je Ker na konferenciji.

Stef Kari je bio jedan od razloga poraza Voriorsa jer je imao tek 7/21 iz igre, pa nije pomoglo ni to što je Endrju Vigins ubacio 22 poena.

„Ovo je bilo samo navlačenje sudija da sviraju faulove, ali oni to i moraju da rade jer su tako naučeni. Imam stvaran problem sa tim kako sankcionišemo odbranu i izbacujemo je iz igre u ligi. A igrači su u njoj pametni, u poslednjoj deceniji su postajali sve pametniji i pametniji i mi smo im dozvolili da sve ovo koriste. Ovo je parada do linije za slobodna bacanja i odvratno je za gledanje“, rekao je besni Ker, iako je Jokić poznat kao igrač kom sudije veoma retko sviraju čak i očigledne faulove.

U utakmici protiv Bruklin Netsa nekoliko večeri ranije imao je „izubijane“ ruke i veliku posekotinu iz koje je potekla krv, a do tog trenutka, pred sam kraj meča imao je tek četiri slobodna bacanja.

Kerov tim sada ima po 15 pobeda i poraza na desetom mestu zapadne konferencije, dok je Denver drugi sa skorom 21:10.

BONUS VIDEO: Jokić isključen u Čikagu posle prigovora sudijama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar