Foto: AP Photo/David Zalubowski

Američki košarkaš Majk Džejms imao je zanimljiv komentar na podatak koji se tiče Nikole Jokića, ali i čuvenog centra Džordža Majkana.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Jokić u prethodnih nekoliko mečeva Denver Nagetsa nije sav svoj, to se vidi i po rezultatima i navijači se nadaju da će što pre da se vrati u pravu formu.

PROČITAJTE JOŠ:

Denver je nanizao tri poraza od Sakramento Kingsa, Los Anđeles Klipersa i Hjuston Roketsa, a Jokić je u mečevima sa Klipersima i Roketsima šutirao katastrofalno.

Posle 13/23 iz igre sa Kingsima, gađao je 9/26 i 9/32 u mečevima sa Hjustonom i Los Anđelesom, što ga čini jednim od najlošijih nizova u istoriji.

Svega 31 posto u prethodne dve utakmice je uz procente Džordža Majkana s početka pedesetih godina prošlog veka najgori niz za centra u NBA istoriji.

Majkan je takvih nizova od po dve utakmice sa lošim procentima imao četiri puta, a zanimljivo je da se upravo „Majkanovom drilu“ uče košarkaši od malih nogu.

„Znači čekaj, nas uče Majkanovim potezima, a čovek ne može da ubaci loptu u koš“, napisao je Džejms sarkastično.

Majkanov dril podrazumeva da se lopta ispod obruča ubacuje naizmenično levom i desnom rukom u koš, uz odraz sa različitih nogu i uzastopno u serijama.

„Trebalo bi da se pobunimo. Mrzim ovo“, napisao je Džejms u šali, odgovarajući na konstataciju da ni veliki Bil Rasel nije imao 50 posto šuta u sezoni. Majk je jedan od najboljih bekova u Evroligi i trenutno igra za Monako, u timu Saše Obradovića.

BONUS VIDEO: Jokićeva dominacija u meču sa prvom zvezdom San Antonija