Nikola Jokić je odigrao još jednu fantastičnu, MVP utakmicu u trijumfu Denvera nad Minesotom sa 115:112.

Srpski centar je zbog ovog meča otkazao posetu Beloj kući sa ostalim Nagetsima, a sada je pobeda potvrdila njihovu jasnu nameru – da završe na prvom mestu Zapadne konferencije.

PROČITAJTE JOŠ

Jokić je susret završio sa 35 poena i bio je najefikasniji pojedinac susreta uz to je dodao 16 skokova, te tek dve asistencije. Prvu je upisao sredinom treće deonice, a jednu od najluđih u momentima kada se meč lomio.

Zaista je frapantno za srpskog centra da podeli tako malo asistencija, ali to potvrđuje da se stavio u službu tima i da je bila bitna samo pobeda. Uostalom, Denver je sada jedina ekipa na Zapadu sa 47 pobeda, dok su Oklahoma i Minesota na 46.

Jokić je proveo na terenu 37 minuta i pogodio je 14 od 22 šuta, od toga 3/4 za tri.

Podržao ga je Majkl Porter Džunior koji je postigao 13 od 26 poena u poslednjoj četvrtini, Džamal Marej je dodao 18, a Eron Gordon 14.

Nagetsi su prokockali 18 poena prednosti u poslednjoj četvrtini.

„Morate da sklonite te timove. To je nešto u čemu stvarno morate da budete bolji“, poručio je Majkl Meloun, trener Denvera.

Entoni Edvards je postigao 30 poena uz po osam skokova i asistencija, što mu je četvrti meč zaredom sa takvim učinkom (30+ poena).

„Veoma je teško igrati protiv tima kom nedostaje veliki broj igrača. Naravno da ostali igrači igraju veoma jako“, poručio je Jokić posle meča.


NBA rezultati

Sreda, 20. mart

Orlando – Šarlot 112:92

Vašington – Hjuston 114:137

Bruklin – Nju Orleans 91:104

San Antonio – Dalas 107:113

Minesota – Denver 112:115

BONUS VIDEO Jokić tripl-dablom srušio Boston

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare