Košarkaši Crvene zvezde su poraženi u 24. kolu Evrolige od ekipe Milana rezultatom 57:63 (8:7, 15:19, 21:24, 13:13).

Meč je obeležio negativan rekord Evrolige po broju poena u prvoj četvrtini, jer je u toj deonoci postignuto samo 15 poena, a pred kraj meča smo videli i isključenje Kalinića zbog kojeg su navijači gađali i pogodili sudiju.

Kalinić  je uz Holinsa bio najefikasniji igrač domaćeg tima sa po 13 poena, dok je Dobrić ubacio devet. Milano je predvodio Dilejni sa 18 poena, dok su dovcifreni bili i Bentil sa 12 i Riči sa 10.

PROČITAJTE JOŠ

Od prvog napada bilo je jasno da će biti teško postizati poene, ali malo ko je mogao da pretpostavi da će biti oboren i negativan rekord po broju poena u jednoj četvrtini.

U prvih šest minuta smo videli samo tri poena kada je Volters pogodio uz dodatno bacanje, a Milano je tek preko Bentila uspeo da dođe do koša posle više od šest minuta.

Zvezda je imala pet izgubljenih lopti do sredine prve deonice, dok je Milano šutirao nula od 11.

Ekipe su se mučile i tražile ofanzivni ritam i tek u završnici četvrtine smo videli neke poene.

Foto: Starsport

Domaći tim je došao do minimalnih 8:7, a 15 poena u četvrtini je negativan rekord Evrolige.

U nastavku smo videli mnogo bolju igru u napadu. Iako je bilo grešaka, promašaja i tvrdih odbrana, ekipe su pronašle napadački ritam.

Razigrali su se Dobrić i Mitrović na jednoj, dok je na drugoj strani sjajan bio Bentil uz dobre poteze Dilejnija.

U drugom poluvremen smo gledali drugačiju situaciju na terenu.

Utakmice Evrolige možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze .

Ekipe su pronašle ofanzivni ritam, a to se posebno odnosilo na Milano.

Dilejni i Bentil su nastavili da pogađaju, na momente bi se uključili Riči i Hajns i gosti su uspeli da dođu do 11 poena prednosti.

Tad kreće ono što smo gledali do kraja utakmice. Zvezda odigra nekoliko dobrih odbrana, priđe na četiri, pet poena minusa i onda kada treba da prelomi, usledi greška i Milano odmah odbije nalet i ponovo uspe se odlepi.

Pogađali su Holins i Kalinić, u jednom trenutku im se priključio i Ivanović, ali bi svaki nalet gosti uspeli da odbiju.

Na kraju smo videli i nemile scene.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Na ulasku u poslednji minut prilikom poslednjeg pokušaja crveno-belih da nekako meč učine dramatičnijim, Kaliniću je u napadu suđeno igranje nogom.

Nije to mogao da podnese krilni igrač Zvezde i ušao je u konflikt sa sudijom, dobio je tehničku grešku, a pošto nije hteo da ustane usledila je i druga isključujuća.

Usledila je salva zvižduka, a navijači su počeli da ubacuju tupe predmete u teren od kojih je jedan pogodio i sudiju.

Meč je ipak priveden kraju, a Zvezda je ovim porazom svela šanse za prolaz u Top 8 na minimum pošto sada ima skor od osam pobeda i 13 poraza dok je Milano na 15/6.

Crvena zvezda – Milano 57:63 (8:7, 15:19, 21:24, 13:13)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Sudije: Oleg Latiševs, Emin Mogulčok, Karlos Kortes

Crvena zvezda: Volters 5, Davidovac 2, Mitrović 5, Lazić 1, Kalinić 13, Dobrić 9, Holins 13, Ivanović 4, Marković 1, Vajt, Kuzmić 4, Cirbes.

Olimpija: Meli 4, Rodrigez 2, Tarčevski 4, Riči 10, Bilja, Hol 9, Dilejni 18, Denijels, Alviti, Hajns 8, Bentil 12, Datome.

Evroliga, 24. kolo

Utorak

Fenerbahče – Asvel 85:76

Crvena zvezda – Olimpija Milano 57:63

Žalgiris – Makabi T.A. 78:94

20.00 Panatinaikos – Monako

20.30 Baskonija – Zenit

21.00 Barselona – Bajern

Sreda

18.00 CSKA Moskva – Anadolu Efes

20.00 Alba – Uniks

20.45 Real Madrid – Olimpijakos

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sve detalje pratite uživo na portalu Nova.rs.

KRAAJ Poraz Zvezde – 57:63

Nije uspela Zvezda u poslednjem minutu. Serija grešaka i pobeda Milana.

39′ Sve teža situacija, Kalinić isključen –  56:63

Promašio je Volters za tri, pa i ekipa Milana, a onda je Kalinić izgubio loptu kada ga je pogodila u nogu. Ta odluka je iznervirala igrača Zvezde koji je krenuo da se svađa sa sudijom i dobio jednu pa drugu tehničku grešku zbog čega je isključen. Zvezda pred porazom.

38′ Neverovatno, Milano ima devet života – 56:63

Odmah je na trojku Dobričžća uzvratio istom merom Dilejni. Mitrović je pogodio uz faul i promašio dodatno bacanje, ali je sjajni Dilejni prodorom odveo ekipu na plus sedam. Radonjić je tražio tajm-aut.

Foto: Starsport

37′ Trojka Dobrića, ludilo u Pioniru – 54:58

Partija sezone Bentila. Iznudio je i pogodio prvo bacanje za Milano, dok je drugo promašio. Dobrić je odmah pogodio za dva, ali je Meli kaznio odbranu posle ofanzivnog skoka. Dobrić je probao za tri, ali je promašio, a revanširao mu se promašajem sjajni Bentil. Dobrić je to iskoristio i pogodio trojku za ludilo u hali.

35′ Serija grešaka, Zvezda se žestoko bori – 49:55

Kakva prilika. Polse faula u napadu gostiju, probao je Ivanović ali nije uspeo. Međutim posle nove dobre odbrane, Ivanović je uterao goste u bonus i dao novu šansu svom timu. Šteta je što je ponovo prokockan napad.

34′ Ivanovič budi nadu, Mesina tražio tajm-aut – 49:55

Odlični potezi Ivanovića, mini serija Zvezde i nagoveštaj povratka u igru. Mesina je tražio tajm-aut.

33′ Sve gora situacija, raste prednost Italijana – 45:55

Odbranili su domaći napad Armanija, ali i treći napad zaredom nisu postigli poene, a Mitrović je napravio četvrti faul. Uspela je Zvezda da se ponovo odbrani, Rodrigez je promašio trojku i konačno su domači odgovorili dobrom akcijom. Lazić je iznudio bacanja i pogodi samo jedno. Hajns je u sledećem napadu prelepim potezom ponovo podigao razliku na plus 10. Nakon promašaja Kalinića, Hajns je promaši.

31′ Uf, ovo ne valja – 44:53

Zvezda je propustila da u prvom napadu smanji zaostatak i odmah je to kaznio Riči novom trojkom. Promašio je Volters trojku u ranom napadu Zvezde.

30′ Šteta, moglo je ovo da se smanji do kraja – 44:50

Au, šta je pogodio Bentil uz zvuk sirene. Trojka za vraćanje razlike, a zatim i loš napad crveno-belih. Sreća pa je Dilejni konačno promašio, a to je Holins kaznio košem uz dodatno bacanje koje je pogodio. Mogla je domaća ekipa osle dve dobre odbrane da smanji razliku, ali dve lopte nisu ušle u koš. Ipak, velika borbenost i ofanzivni skok su donele novu priliku i Holins je dvojkom smanjio razliku. Riči je odgvorio trojkom, a Lazić promašio otvoren šut u poslednjim sekundama.

28′ Kaliiiinić – ovo je trebalo Zvezdi – 39:44

Hajns se razigrao i ponovo pogodio za dva, ali je Nikola Kalinić majstorski podigao odbranu i pogodio za dva uz faul. Pogodio je i bacanje. Velika borba.

26′ Kakva utakmica, kakva borba, sjajni Kalinić – 36:42

Pogodio je Dilejni za dva, ali je Kalinić trojkom izazvao erupciju. Propustila je Zvezda da dodatno smanji prednost. PRvo Hajns, pa Kalinić  i onda trojka na trojku Dilejnija i Kalinića. Sve pršti.

24′ Serija Zvezde – 28:35

Uspeo je Marković da izbori bacanja posle tajm-auta Radonjića i pogodi oba za prve poene ekipe u drugom poluvremenu. Međutim, Dilejni je pogodio trojku i doneo prvu dvocifrenu prednost. Loptu je onda uzeo Kalinić i sa niskog posta poentirao za dva. Holins je potom ukrao loptu i  prelepo poentirao u kontri.

22′ Sve gora situacija, serija Milana – 23:32

Zvezda je ušla u seriju grešaka, a iskusni igrači Milana su sa brza četiri poena došli do velikih +9.

21′ Odličan početak Milana – 23:28

Poentirao je Hol odmah u prvom napadu, dok je Zvezda promašila.

Kakva statistika prvog poluvremena, dominiraju negativne kategorije

Zvezda iz igre šutira osam od 24, Milano 11 od 33. Crveno-beli su izgubili devet lopti, dok Italijani nisu šutnili nijedno slobodno bacanje za poluvreme. Zvezda igra sjajnu odbranu sa samo šest faulova.. Neverovatan meč.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

20′ Šta rade sudije, Mitrović pogađa pod faulom – 23:26

Kalinić je sa linije bacanja smanjio razliku, a domaći su propustili priliku za lake poene nakon ko zna koje dobre odbrane u nizu. Bačen je elejap za Dobrića, ali je igrć Zvezde promašio polaganje. Međutim posle lošeg napada, Mitrović je pogodio u poslednjoj akciji, a sudije su propustile da doseude očigledan faul.

19′ Serija Milana, Zvezda sve prosula – 19:26

Taman je Zvezda prišla na poen zaostatka, ali usledio je brzi nalet Milana. Prvo je iks faktor večerašnje utakmice Bentil pogodio i drugu trojku, a zatim i Dilejni koji se vratio iz svlačionice pocepao mrežicu.

17′ Kalinić i Dobrić za potpunu ludnicu u hali – 19:20

Trojka Kalinića. Ovo je trebalo Zvezdi. Odmah je odbrana odreagovala i odbranila napad. Dilejni se brzo vratio iz svlačionice. Dobrić je odmah poentirao za dva i primakao ekipu na minus tri. Posle nove sjajne odbrane, Vajt je našao Dobrića koji je zakucavanjem izazvao eksploziju.

15′ Ne valja, Milano se raspucao – 12:20

Lepo je pogodio Kuzmić i spustio zaostatak na jedan poen, međutim Italijani su pronašli ritam u napadu. Dilejni koji se ispromašivao u prvoj četvrtini je pocepao mrežicu trojkom i Radonjić je zatražio tajm-aut. Međutim, to nije pomoglo. Dilejni je ukrao loptu i lagano poentirao, a u padu je povredio i glavu i završio u svlačionici.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

13′ Velika bitka na terenu, sudije razbesnele publiku – 10:13

Volters je uspeo sa bacanja da donese prve poene, a odgovrio je Riči. I dalje gledamo žestoke odbrane i loše napade. Publika je trenutku pobesnela kada je Dobrić pod faulom pogodio neverovatan koš, ali sudije ga nisu priznale.

11′ Serija Armanija za preokret – 8:11

Loš početak Zvezde u drugoj četvrtini. Dva loša napada i laka četiori poena i Milano je za čas posle napravio preokret.

10′ Proradili napadi u finišu, Zvezda vodi posle prve četvrtine – 8:7

Davidovac je lepo poentirao sa niskog posta, pa je odgovorio iskusni Ćaćo Rodrigez. Probao je Ivanović u poslednjem napadu, ali bezuspešno.

9 ‘Hoooolins trojka, „raspucala“ se Zvezda – 6:5

Holins je konačno pogodio nešto. Trojka za Zvezdu, pa dobra odbrana i to je „velikih“ četiri razlike. Usledio je i odgovor Bentila, koji je posle dvojke ubacio i trojku. Sedam izgubljenih lopti za crveno-bele do sada, dok sa druge strane Milano šutira užasnih dva od 16.

Navijači su pre početka četvrtine priredili spektakl u mraku svojim navijanjem

7′ Konačno poeni Milana, fudbalski rezultat – 3:2

Nastavila se katastrofalna igra na obe strane. Uspeo je Bentil da konačno postigne poene za Milano, posle više od šest minuta.

5′ Neverovatno, samo tri poena – 3:0

Velika konfuzija na terenu. Milano se užasno muči u napadu i promašuju u serijama. Zvezda na drugoj strani je nastavila da gubi lopte i da ih baca u aut, propuštajući prilike da se odlepi. Zvezda ima pet izgubljenih lopti, a Milano je dosad šutirao nula od 11. Neveroatno.

3′ Zvezda melje u odbrani – 3:0

Zvezda je i drugi napad prodala zbog greške i bez šuta, ali nakon što Milano to nije kaznio, Volters je pogodio uz dodatno bacanje. Domaći su odbranili i treći napad Italijana, ali je Zvezda izgubila i treću loptu. Dilejni je probao za tri i promašio četvrti šut za Milano, a onda je usledio i peti promašaj. Briljira domaći tim u odbrani i to bez ijednog faula.

1′ Nema poena na startu, Zvezda greši Milano promašuje – 0:0

Očajan prvi napad Zvezde, nesporazum u dodavanjima i lopta je završila u autu bez šuta. Datome je na drugoj strani promašio prvi šut, a zatim i Hol posle ofanzivnog skoka za tri poena.

Darko Miličić bodri Zvezdu

Foto: Starsport

Spektakl u Pioniru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare