Bora Đorđević Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Košarkaški klub Crvena zvezda oprostio se od Bore Đorđevića, frontmena rok grupe "Riblja Čorba" koji je preminuo u 72. godini u bolnici u Ljubljani.

Crveno-beli su okačili na svoj sajt emotivnu porku nakon vesti da je Bora Čorba napustio ovaj svet:

„KK Crvena Zvezda sa velikom tugom primio je vest da je u sredu 4.9. 2024. godine u 72. godini života u Ljubljani od teške upale pluća preminuo naš Borisav Bora Đorđević. Muzičar, jedan od najvećih pesnika vremena u kome živimo, roker…

PROČITAJTE JOŠ...

Bio je veliki Zvezdaš koji je klubu koji je toliko voleo svim srcem poklonio svoju ljubav i veliki broj pesama od kojih će neke živeti među nama Zvezdašima večno: „Ne veruj im sine“, „Pobeda“ i „Život“…

Otišao je jedan od najvećih muzičara i pesnika (objavio je više od 10 zbirki pesama) koje smo ikada imali, naš „Bora Čorba“ frontmen kultne grupe „Riblja Čorba“ koje je osnovao krajem 70-tih godina prošlog veka, pre toga „Suncokreta“ i „Ranog Mraza“ koji je oformio sa još jednim Zvezdašem Đorđem Balaševićem.

Voleo je Crvenu zvezdu i pratio je svuda, sve do Barija i istorije, a poslednjih godina svog života koje je proveo u Ljubljani, bio je redovan na gostujućim utakmicama naših košarkaša i bodrio svoju i našu Crvenu zvezdu.

Ovakvi gubici ljudi čija će dela dugo živeti na svaki način i posle njih su nenadoknadivi, Jedan od takvih je i Borisav Bora Đorđević.

Umetnik, roker, pesnik, Zvezdaš…

Neka mu je večna slava i hvala!“, navedeno je u poruci Zvezde, uz izražavanje saučešća od strane čitavog kluba.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar