lopta
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Za takmičenje u Balkanskoj međunarodnoj košarkaškoj ligi (BIBL) prijavilo se 12 ekipa iz Izraela, objavila je ta regionalna košarkaška liga.

Kako se navodi, izraelski košarkaški timovi će biti podeljeni u četiri grupe, iz kojih će pobednici međusobnim susretima u parovima izboriti za dva mesta u drugom krugu takmičenja BIBL ligi sa balkanskim timovima.

PROČITAJTE JOŠ

Takmimičenje u predstojećoj sezoni BIBL lige odvijaće se u grupama od po tri ekipe, a četvrfinale i fajnal for su u aprilu 2021.

Podseća se da je u tom balkanskom takmičenju, koje je 2008. osnovao i čiji je sportski direktor Šau Štriks, Hapoel iz Tel Aviva igrao jednu sezonu, Gilboa alil tri sezone, dva puta osvajajući šampionat.

Iz Severne Makedonije su se za Balkansku ligu, kako su objavili lokalni mediji, prijavili košarkaški klub Kumanovi i novi prvoligaš TFT.

Makedonski mediji napominju da su se košarkaške ekipe iz Izraela prijavile, jer izraelska vlada nije dozvolila da u predstojećoj sezoni igraju nacionalu ligu, već da mogu samo da treniraju i učestvuju u međunarodnim takmičenjima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram