Momci, hvala za ovo, sad po medalju

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Foto:Nova.rs

Uf, kako je pakleno bilo na početku, šutirali su Litvanci trojke 4/4, što ubija u pojam, ne i momke iz Srbije.

Imao je ko da pokaže od čega su satkani, ne jedan, dva ili tri, već svi redom. Na primer, Nikola Milutinov, naš Mile igra košarku života, pa i protiv NBA asa kao što je Jonas Valančijunas.

„Zidanje“ u reketu – može, asistencija Bogdanu – može. Samo je na tom početku morala i odbrana da se nekako utegne, mnogo je bilo 18 poena za nepunih šest minuta…

PROČITAJTE JOŠ:

I počeli su naši da „ujedaju“, da „grizu“ na čelu sa Aleksom Avramovićem, pa su sveli raspucanog rivala na sedam poena.

Ako neko kaže da je prva četvrtina završena 25:24 za rivala, a da su „orlovi“ pokidali kako su odigrali… Jednu trojku od pet pogođenih da su promašili, tas bi bio na našoj vagi.

Od 25:22 na 1:45 do kraja prve četvrtine, Litvanci su bez koša iz igre bili više od četiri minuta, samo jedan penal su imali posle tehničke Guduriću.

„Bravo, doktore“, moglo je više puta da se začuje među srpskim izveštačima kada bi Milutinov zaplesao kroz reket… Mogli smo da vidimo i kako Dobrić s rukama na leđima prati rivale, u svom stilu im nije davao da dišu.

Možda u prenosu niste mogli da vidite i kako Bogdan smiruje mladog Nikolu Jovića, koji je sve više goreo u ogromnoj želji da pomogne. Tako je napravio bespotreban faul u napadu, umeli su to Litvanci da isprovociraju.

Plesao je i Bogdan, kapitenski, sa čak 18 poena za poluvreme uz čarobne procente šuta i facu koja govori – ovo je naša utakmica.

Uspevao je i da smiri saigrači, govorio je „samo polako“ kakva god da je razlika bila. A nju je uvećavao Stefan Jović.

PROČITAJTE JOŠ:

I to kako! Sasuo je tri trojke u trećoj četvrtini, dok drugi naš plejmejker, što bi Darko Plavšić rekao u prenosu – ne vadi ruke iz džepova litvanskih košarkaša.

Čim se vratio u igru ukrao je loptu, šta mu teško što se kaže. Zaraznu energiju ima taj Čačanin, koja se prenosi na sve, bila mu je to četvrta krađa na utakmici.

Za njim je Dobrić preskakao igrače u nameri da odigra odbranu onako kako ume, a ume baš… Za sve to vreme razlika je bila dvocifrena (ali zbog malera ne pišem to).

U poslednjoj deonici na terenu Avramović, Marinković, Gudurić, Davidovac i Petrušev, na semaforu pesma od rezultata. Za to su bile krive trojke Petruševa, skokovi Davidovca, jer – ništa bez Dede.

Momci, hvala za ovo, mnogo ste zaslužili, sad po medalju i kartu za Olimpijske igre.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar