Foto:FoNet/Evroliga

Došao je trenutak da ponovo gledamo najkvalitetniju evropsku košarku, a Evroliga bi ove godine mogla da bude posebno napeta.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda je jedini predstavnik Srbije u takmičenju, a izabranicima Dejana Radonjića se ne daju velike šanse da izbore mesto u plej-ofu. Specijalizovani sajt „Euro Hups“ objavio je ocene timova, a Zvezda je za kvalitet tima dobila 6, za hemiju 7, status je ocenjen sa 6, baš kao i transferi ovog leta.

Ne očekuje se da crveno-beli uspeju da se umešaju u borbu za vrhu, a Zvezda i Asvel su jedini klubovi u takmičenju koji imaju po devet domaćih košarkaša.

Tim sa Malog Kalemegdana takmičenje otvara u petak od 19.45 duel sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

Titulu šampiona Evrope brani Efes koji je u finalu prošle godine savladao Barselonu sa 86:81, a MVP nagradu je briljantnom partijom osigurao Vasilije Micić koji je uz 25 poena dodao i pet asistencija. Od ove sezone će još jedan Srbin braniti boje prvaka Starog kontinenta jer je i Filip Petrušev zadužio opremu turskog tima.

Fajnal-for će se održati u Berlinu krajem maja 2022. godine, a po prvi prognozama uz Efes bi tamo trebalo da se nađu Barselona, Real i CSKA iz Moskve.

CSKA je najavio dobru sezonu pobedom nad Zenitom sa 81:73 u VTB superkupu, a taj trofej je Dimitris Itudis, trener Moskovljana, posvetio nedavno preminulom Dušanu Ivkoviću.

„Čestitke timu, ovo je bilo važno, a kao klub, želimo da ovaj Superkup, nazvan po Aleksandru Gomeljskom, posvetimo Dušanu Ivkoviću, mom prijatelju Dudi“, rekao je Itudis posle finala.

FOTO: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
FOTO: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Očekuje se da ove sezone ponovo zablista Nikola Milutinov pod košem CSKA, igrač koji je do povrede redovno beleži dabl-dabl brojke u Evroligi.

Real je pomalo promenio izgled tima, a dolazak Tomasa Ertela i Adama Hange iz Barselone podigao je veliku prašinu. Javnost u našoj zemlji će sa posebnom pažnjom pratiti igre Tristana Vukčevića kome se već predviđa nagrada „Zvezde u usponu“.

Barselona je već ostala bez jednog trofeja u sezoni jer je Real slavio u Superkupu Španije. Ipak, izabranici Šarunasa Jasikivičijusa žele da ove sezone naprave korak više i dođu do evropskog trofeja.

Još jednom će prva zvezda tima biti Nikola Mirotić, a Kori Higins i Najdžel Hejs su projektovani kao njegova najveća podrška.

Gledajte Evroligu uz SBB i EON pakete

Utakmice Evrolige mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta. (promo)

Evroliga, 1. kolo

Četvrtak

Monako – Panatinaikos 19.00

Makabi – Bajern 20.05

Olimpija Milano – CSKA Moskva 20.30

Real Madrid – Efes 20.45

Petak

Uniks – Zenit 18.00

Fenerbahče – C. zvezda 19.45

Asvel – Žalgiris 20.00

Olimpijakos – Baskonija 20.00

Barselona – Alba 21.00

BONUS VIDEO Ivan Gudelj: Džaja me bolesnog zvao u Zvezdu, išao sam kod vračara da se lečim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar