Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Teško će svi ostati na okupu.

Partizan je posle deset godina uspeo da pod svoje okrilje vrati trofej ABA lige i sa trona skiine najvećeg rivala Crvenu zvezdu.

Crno-beli su u drugoj godini od dolaska Željka Obradovića naplatili trud i rad i sada mogu da slave dugo željeni trofej.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, bar kada je u pitanju uprava i stručni štab, vremena za odmor neće biti mnogo jer je prd Partizanom veliki izazov ovog leta i čeka ga potencijalno ozbiljna rekonstrukcija ekipe.

Glavni igrači su pred izlaznim vratima zbog basnoslovnih ponuda koje su se našle na stolu nakon fenomenalno odigranih sezona. Ukoliko bi i Partizan uspeo da ih ubedi da ostanu, morao bi da podebja njihove ugovore, što bi značilo ili povećanje budžeta ili prekompozicija i odricanje od nekih igrača što bi ugrozilo dubinu rostera na koju je ukazivao Željko Obradović nakon finalne serije.

Ali, krenimo redom.

Deluje da je najveći izazov u vezi zadržavanja Kevina Pantera. kome je istekao ugovor.

Kako javlja grčki Totalbasket, Ergin Ataman je apostrofirao kapitena Partizana kao primarnu metu za sledeću sezonu i zato su iz Atine spremili neverovatnu ponudu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Panatinaikos mu nudi ugovor za naredne dve godine a u pitanju je iznos od 4,7 miliona evra, onosno oko 2,35 miliona evra po sezoni. Oni navode da će Panter doneti odluku u narednih nekoliko dana i da će se vrlo brzo znati da li će prhvatiti ponudu „zelenih“ iz Atine.

Navijači su mu skandirali da ostane, a Panter nije želeo mnogo da priča posle meča.

„Čuo sam ih, znaću u narednih nekoliko dana, nema tajni, svi ste čuli glasine, odlučiću“, poručio je Panter.

Iako je postao jedan od miljenika i jedan od galvnih šrafova ekipe, deluje da će iz Partizana i Dante Egzum. Sjajni Australijanac je uz titulu saznao i da mu je žena trudna.

I njega bi kao i Pantera put mogao da nanese put Atine u „zeleni drim tim“.

„Blizu je? Stvarno? Ne znam ništa o tome u ovom trenutku. Idem u Los Anđeles da odmorim i napravim pauzu od duge sezone“, kazao je Egzum.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Zek Ledej je uz pomenutu dvojku bio jedan od stubova igre Partizana i uz Pantera najzaslužniji za titulu nakon igara u finalnoj seriji. O Ledeju se najmanje spekulisalo, a i on je u tim retkima najavama dovođen u vezu sa Panatinaikosom. Pominjan je tokom sezone i Makabi, ali su te glasine brzo utihnule. Utisak je da Ledej ne bi imao ništa protiv da ostane u redovima crno-belih, mada nije želeo da kaže ništa konkretno.

„Nisam siguran, videćemo, znate bolje od mene. Videćete uskoro, ne mogu da vam kažem“.

Ugovor ističe i Džejmsu Naneliju i Janisu Papapetru. Dok se oko Grka ne pominje ništa u ovom trenutku, deluje da bi Džejms Naneli trebalo da ostane i da je zadovoljanu Beogradu i Partizanu

Da su Panatinaikosu zanimljivi igrači Partizana pokazuje i slučaj Matijasa Lesora koga su Grci praktično preselili u Atinu. Lesor je bio jedna od najboljih investicija jer je u PArtizan stigao nakon kratke epizode u Makabiju kada je bez kluba ostao usred sezone, a ove godine je bio drugi u trci za najboljeg igrača Evrolige po indeksu korisnosti.

Lesor se nije izjašnjavao na temu sledeće ekipe, ali će Partizan morati da mu platiti ozbiljan novac kako bi ostao u Beogradu. Adut bi mogla da bude veza njega i navijača i činjenica da jako voli Srbiju, ali će izazovi biti veliki.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Jam Madar ima još ggodinu dana ugovora, ali i izlaznu klauzulu za NBA ligu.

Boston želi Madara. „Ne znam još uvek, moramo da vidimo šta će klub reći. Ne znam ništa, pustite me prvo da proslavim“, dodao je Madar.

Kada su u pitanju igrači bliži ostanku, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Balša Koprivica i Alen Smailagić su ti koji su bliži da budu u klubu i naredne sezone. Tu su i mlađi košarkaši poput Sava Drezgića, Viktora Mikića, Đorđija Jovanovića.

BONUS VIDEO Aleksa uleteo na tribine, skinuo dres, slikao se sa svima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare