Foto: FIBA

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije (U18) završila je učešće u grupnoj fazi Evropskog prvenstva sa tri pobede, odnosno bez poraza.

„Orlići“ su u ponedeljak savladali Izrael sa 101:73, a prethodno su pobeđeni Letonija i Italija, te će Srbija kao prva u grupi proći dalje.

Već u prvoj deonici meča sa Izraelom, Srbija je stekla dvocifrenu prednost, mada su rivali uspeli da se vrate i poravnaju na 37:37 sredinom druge četvrtine.

Međutim, Srbija je do poluvremena napravila seriju od 11:3, pa je sa +8 otišla na veliku pauzu.

PROČITAJTE JOŠ:

I u trećoj četvrtini su „orlići“ imali određenih problema, ali su u finišu te deonice opet pojačali, napravili seriju 13:0 i tako rešili meč.

U poslednjoj deonici prednost Srbije je samo rasla, pa je na kraju iznosila 28 poena.

Najbolji u našem timu bio je Andrej Kostić, biser Crvene zvezde, sa 14 poena i šest skokova za ukupan indeks korisnosti 21.

Po 12 poena imali su Savo drezgić i Miloš Šojić, dok su na 11 stali Mitar Bošnjaković i Marko Tofoski. Centar Partizana Aleksa Dimitrijević dao je šest poena uz četiri skoka i tri asistencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod Izraela najbolji je bio Reni Belaga sa 20 poena, Ben Šaraf je ubacio 18, dok su ostali bili jednocifreni, kada je reč o poenterskom učinku.

Još uvek nije poznato s kim će Srbija igrati u osmini finala Evropskog prvenstva, ali svakako će biti favorit.

Podsetimo, „orlići“ brane titulu osvojenu prošle godine na turniru momaka do 18 godina.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare