Foto: Privatna arhiva

Divan potez.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Junaci Srbije plasirali su se u finale Mundobasketa pobedom nad Kanadom u polufinalu, a tamo će igrati protiv Nemačke koja je bila bolja od Amerike.

Naša zemlja već više od 20 godina čeka da se svetsko zlato vrati u Srbiju, a u nedelju (14.40) biće nova prilika da se to desi.

PROČITAJTE JOŠ

Ovu pobedu su proslavili navijači u Manili, a jedan od njih je rešio da oduševi sve i pruži pomoć ljudima koja je ona potrebna.

Naime, navijač Srbije Filip Jerimić je u grupi „Budi human – Humanitarne licitacije“ na društvenoj mreži „Fejsbuk“, postavio majicu sa potpisima svih košarkaša naše zemlje, osim Dušana Ristića.

Trenutna licitacija iznosi 40 hiljada dinara, početna je bila 20 hiljada, a onaj ko preuzme majicu izabraće kome će otići sredstva koja su prikupljena putem ove akcije.


Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar