Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Košarkaški klub Milvoki otpustio je u utorak uveče trenera Adrijana Grifina posle samo 43 utakmice, javili su američki mediji.

Grifin je na početku sezone došao na klupu Milvokija, a odluka će začuditi mnoge jer su Baksi jedan od najboljih timova u NBA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo je bila teška odluka. Već radimo na angažovanju novog trenera. Zahvaljujemo treneru Grifinu na njegovom napornom radu i doprinosu timu“, rekao je generalni menadžer Baksa Džon Horst.

Na Grifinovo mesto će za početak uskočiti Džo Pranti, koji je bio pomoćnik u Grifinovom stručnom štabu, kao privremeni trener dok se traži trajnije rešenje.

Američki mediji pišu da je na vrhu, ili bar pri vrhu liste želja Dok Rivers, koji je prošle sezone vodio Filadelfija Seventisikserse.

Milvoki trenutno ima 30 pobeda i 13 poraza i drugi je na Istoku. Isti skor ima i prvoplasirana Minesota na Zapadu, a ispred njih je jedino Boston sa skorom 34 pobede i 10 poraza.

Kao razlog za smenu trenera američki mediji navode pad u defanzivnom učinku Milvokija, a spominje se i to da je Janis Adetokumbo izgubio veru u svog trenera.

Baksi trenutno zauzimaju 22. mesto u NBA ligi kada je u pitanju defanzivni rejting, što je veliki pad u odnosu na četvrto mesto pre godinu dana.

Grifin je na klupu Milvokija seo prošlog leta kada je zamenio Majka Budenholzera, a nakon što su Baksi ispali u prvoj rundi plej-ofa od Majamija. Treba napomenuti i da je tada Janis Adetokumbo bio ugruvan povredom, te da je Milvoki bio lišen najboljeg izdanja svoje prve zvezde.

BONUS VIDEO: Embid bolji od Jokića u derbiju NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar