Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Španski košarkaš Nikola Mirotić rekao je da je srećan zbog izbora svog novog kluba.

Mirotić je, posle propalog prelaska u Partizan, potpisao za Olimpiju iz Milana na tri godine i do 2026. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Najveća evroligaška „sapunica“ godine time je konačno završena, a Mirotić može da počne sa pripremama za novu sezonu, prvu posle četiri koju neće igrati u Barseloni.

„Srećan sam što sam postao deo ove velike porodice kakva je Olimpija iz Milana i što ću moći da doprinesem svom timu i da prestižni klub bude još jači takmičarski. Pokušaću da dam sve od sebe kako bih nagradio poverenje koje su gospodin Đorđo Armani i predsednik Del’Orko pokazali prema meni. Takođe sam veoma srećan što se vraćam igranju za trenera Mesinu kog sam sreo kad sam počinjao da igram. Siguran sam da će sledeća sezona biti zabavna i da će navijači biti ponosni na nas“, rekao je Mirotić.

Đorđo Armani, prvi čovek kluba kaže da je iskoristio priliku kada se ona ukazala, da dovede Crnogorca sa španskim pasošem.

„Kad se mogućnost pojavila, odlučili smo da uradimo sve što možemo u skladu sa svojim mogućnostima i principima da se ova prilika obistini. Mirotić je šampion dokazalih veštiona i posebna osoba. Uspeli smo da ga dovedemo zbog poverenja koje smo stvorili kroz godine velikog zajedničkog rada na terenu i van njega. Njegovo dovođenje je nagrada za naše navijače ali i prilika za ceo tim. Istovremeno procenjujemo da će se Mirotić osećati kao kod kuće sa nama i kao i ostali šampioni pre njega, biće srećan što je izabrao Milano“, rekao je Armani za zvanični sajt kluba.

BONUS VIDEO Mirotić posle Partizan – Barselona: Slava gospodu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar