Foto: Starsport

Košarkaši Partizana igraće na turniru "Pavlos Janakopulos" u Atini i mečevima protiv evropskih velikana završiće pripremni period pred novu sezonu.

U petak, 20. septembra crno-beli se sastaju od 14 časova sa ekipom Efesa, u meču zatvorenom za javnost.

Već u subotu čeka ih novi duel i to na rasprodatom stadionu „Kalimarmaro“ protiv Panatinaikosa od 21.00.

PROČITAJTE JOŠ

„Letom u 09.45, ekspedicija Partizana kreće put Atine gde će učestvovati na turniru „Pavlos Janakopulos“. U Beogradu su ostali Aleksa Dimitrijević, Mitar Bošnjaković, Ajzea Majk, Arijan Lakić i Vanja Marinković“, saopštio je Partizan.

Partizan je odigrao šest pripremnih utakmica i ostvario je svih šest pobeda. Dve utakmice bile su zatvorenog tipa (Igokea – 85:68, Jenisej – 114:85), dve na turniru u Italiji (Tortona 96:94, Trapani 89:61) i dve na Sajmu u Beogradu (AEK – 93:60, Pariz – 83:82).

Doveo je Partizan veliki broj igrača, od kojih je većina došlo čak i iz NBA lige, ali će mesto u startnoj postavi imati košarkaši koji su iskoristili šansu na pripremama i pokazali da baš oni zaslužuju to velikim zalaganjem.

Šta je pokazao Partizan tokom priprema?

Najčešća startna petorka Partizana bila je Ife Lundberg, Sterling Braun, Vanja Marinković, Isak Bonga i Brendon Dejvis, koji se istakao uz Brauna kao lider ekipe. U napadačkom smislu pored njih dvojice sjajan je bio i Lundberg, dok su u odbrani najvažniji deo Marinković i Bonga, koji će pokrivati poziciju četiri, najverovatnije do momenta dok se iz povrede ne vrati Ajzea Majk.

Uloga Lundberga podseća na ulogu Kevina Pantera iz prethodnih sezona, pošto je i on kod Obradovića krenuo kao bek na poziciji pleja.

Karlik Džons, Frenk Nilikina i Tajrik Džons zatvoriće rotaciju od osam igrača, dok su se od domaćih i mladih igrača izdvojili Mario Nakić i Balša Koprivica.

Mitar Bošnjaković će u startu imati najverovatnije manju ulogu zbog toga što je veći deo priprema bio na juniorskom prvenstvu Evrope, dok će se i Dvejn Vošington na početku sezone boriti za minute, kako je zbog rođenja deteta izostao sa bitnih pripremnih utakmica.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar