Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan u sve većem problemu.

Tri meča u nizu bez pobede u Evroligi i poraz u derbiju u ABA ligi od Crvene zvezde stavili su imperativ pred Partizan pred istorijski derbi u elitnom takmičenju.

Sve je krenulo kao u transu, Partizan je razbijao rivala i delovalo je da bi uz sjajnu atmosferu ovo mogla da bude crno-bela noć.

PRČITAJTE JOŠ

Lesor je kupio ofanzivne skokove, pravio haos u reketu crvene zvezde, a nisu pomogla ni udvajanja.

To je donelo i 11 poena prednosti u jednom trenutku, a onda je posle velikog broja izmena Ivanović uspeo da pronađe način da ga brani, a nije odmogla ni činjenica da nije izlazio iz igre 15 minuta.

Onog trenutka kada je stao Lesor, stao je i Partizan i Zvezda se vratila u igru i preuzela kontrolu.

To je bilo dovoljno da uđe u egal završnicu i na kraju posle velike drame reši pitanje pobednika.

Kako je uopšte došlo do toga da Partizan bude u velikoj meri zavisan od igre Lesora.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Za početak, on je jedina konstanta od starta sezone.

U Evroligi igra gotovo briljantno zbog čega je u konkurenciji za MVP-ija na kraju sezone.

Po prosečnom indeksu korisnosti je četvrti u čitavoj Evroligi sa 22 indeksna poena, dok su ispred samo Saša Vezenkov, Vasilije Micić i Vil Klajburn.

Lesor je drugi skakač Evrolige a prvi po ofanzivnim skokovima, dok je i treći bloker i prvi po broju dabl-dabl učinaka u takmičenju.

To je u značajnoj meri omogućilo Obradoviću da deo igre koncipira na njegovoj unutranjoj dominaciji iz koje je dobijao ili lake poene na obruču, ili povratne lopte na svako udvajanje koje su jednog od šutera ostavljale samog. Lesor je konstatntnim napadanjem ofanzivnog skoka smanjivao pritisak sa saigrača koji bi rasterećenije uzimali šuteve.

Problem je u tome što je ostatak tima previše trokirao i oscilirao što je počelo da se odražava na igru i rezultate. Nijedan igrač iz ostatka rostera nije uspeo da uhvati iole konstantan ritam od starta sezone.

Ledej je u jednom periodu bio glavni saigrač Lesoru i na njihovim krilima je ekipa dolazila do pobeda i razlike u odnosu na rivale.

Naneli je tek na momente pokazivao svoj šuterski potencijal iako je došao kao najbolji trojkaš u istoriji Evrolige, a Panter je umesto da uz bolje saigrače dođe do više prostora i boljeg učinka upao u još veći problem. Bljesak na dve utakmice je premalo od osobe koja je promovisana u kapitena.

Papapetru je dao određeni defanzivni doprinos, ali ,u uloga u napadu ne postoji, dok je Anđušič kako sezona odmiče sve više u drugom planu.

Partizan se muči i sa zamenom za Lesora koja je nophodna kako bi tokom utakmica dolazio do vazduha, a povrede privice i Smailagića i Brodzijanski koji se nije snašao su samo otežale situaciju.

Vreme polako cuiri, a Partizan što pre mora da pronađe pomoć Lesoru, jer je ovo neodrživo na duge staze.

BONUS VIDEO  Poslednja tri minuta evroligaškog večitog derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar