Crvena Zvezda-Partizan Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde u nedelju od 20.30 u Beogradskoj areni pred "grobarima" odmeriće snage u okviru trećeg meča finalne serije ABA lige.

Jasno je da Partizan mora da pobedi ukoliko želi da produži seriju, jer Zvezda je po tradiciji odbranila domaći teren i sada ima prednost od 2-0, odnosno tri meč lopte.

Prvi meč u Pioniru završen je rezultatom 85:82, u drugom je bilo 80:73, pa nema sumnje da nas čeka još jedan uzbudljiv derbi, ovog puta pred navijačima Partizana, koji će pokušati da trgnu ekipu iz nokdauna.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije da crno-beli ne veruju u preokret, ali ako je suditi po tradiciji pehar ide onoj ekipi koja ima prednost domaćeg terena, a to je u ovom slučaju Zvezda. Ipak, i tom dugogodišnjem nizu, u kom domaćini uvek odnose pobede, nekad se mora stati na put, pa ćemo videti da li će Zvezda to uspeti da uradi u Areni ili će Partizan biti taj koji će sve zakuvati u majstorici.

Do te potencijalne pete utakmice ima još mnogo, a sigurno da Zvezda želi da već u nedelju priredi „metlu“ Partizanu i završi posao. S druge strane, tim Željka Obradovića mora da pokaže od čega je napravljen, mora da pokaže čvrst karakter i ono što počinje na slovo m, a završava se na slovo a.

Zvezda je u nizu od pet pobeda zaredom u večitim derbijima, to se Željku Obradoviću nikada nije desilo i sigurno će uz igrače dati sve kako bi prekinuo tu seriju rivala.

Crvena Zvezda-Partizan Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

„Poprilično je jasno zbog čega smo izgubili prethodne dve utakmice, nije velika filozofija, mislim da je svima jasno. Potrebno je da se pripremimo, uz maksimalno poštovanje prema protivniku i da prođe sve u fer i sportskoj atmosferi. Da se priča isključivo o košarci. Pozivam ovom prilikom navijače da nas podrže i bodre kao što su to radili cele godine, i opet ponavljam, da sve bude u fer i sportskoj atmosferi“, istakao je Obradović.

Džejms Naneli je imao poruku za navijače.

„Pozdrav za sve sjajne navijače Partizana. Znate da nam predstoji veoma važna utakmica u nedelju, potrebno nam je da budete glasni, da navijate i budete nam podrška. Ali molim vas, nemojte da bacate bilo šta na teren. Kad smo igrali u Pioniru protiv Crvene zvezde, ništa nije bilo bačeno na teren, utakmica je bila čista, a bolji rival je odneo pobedu. Sad kad dolaze u našu kuću, moramo pokazati jednako poštovanje prema njima. Nemojte ništa bacati na teren, pustite nas da odigramo dobru utakmicu i neka se pitanje pobednika odluči na terenu“, istakao je Naneli.

Crvena Zvezda-Partizan Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Jasno je da Partizan u nedelju mora da krene na sve ili ništa, jer ako izgubi biće to i te kako neuspešna sezona za crno-bele, dok će Zvezda zalečiti neke rane iz Evrolige, te osvojiti drugi trofej u sezoni, posle Kupa Radivoja Koraća.

“Treća utakmica za obe ekipe. Sada igramo na terenu našeg protivnika i rivala. Ono što je osnovno i od čega sve kreće je da moramo da budemo izuzetno fokusirani i da se držimo našeg plana igre” rekao je trener Janis Sferopulos.

Reč je imao i kapiten Branko Lazić.

„Očekuje nas teška i zahtevna utakmica. Igra se u Beogradskoj areni, to je teren koji nam je dobro poznat i već smo odigrali dve utakmice nominalno kao gosti na početku sezone. Nema tajni, moramo da odigramo jako čvrsto uz puno koncentracije i da se pridržavamo plana i sprovedemo ga na terenu“, naglasio je Lazić.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni ovaj derbi nema baš sjajnu overtiru, pošto se mnogo priča o suđenju. ABA liga je nakon sudijske ekspertize za prvi meč otkrila da je Partizan oštećen u osam situacija, a Zvezda u dve. To se naravno nije svidelo crveno-belima, koji su odgovorili saopštenjem, a zatraženo je da se analiziraju i neke situacije iz drugog duela, u kojima je navodno Zvezda oštećena.

Svim tim se nećemo baviti u ovom tekstu, koga zanima može da čita u posebnim vestima, ali ono što se nadamo jeste da tokom i posle trećeg meča finalne serije, sudije neće biti u centru pažnje. Arbitri u Areni u nedelju biće Uroš Nikolić, Milan Nedović i Josip Radojković, pa se uzdamo da će posao obaviti maksimalno profesionalno i na zadovoljavajućem nivou na obe strane.

Samo neka na kraju bolji pobedi, neka se najviše priča o košarci i neka nam igrači i treneri oba tima daju sportsku predstavu za ponos.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar