Foto: ABA league/Dragana Stjepanović

Večiti će morati da traže priliku sledeće godine.

Na Zlatiboru se ovih dana održava turnir ABA lige za igrače do 19 godina pod imenom „Buduće zvezde“, a videli smo mnogo uzbudljivih mečeva.

Košarkaši Mege su razbili ekipu Patizana rezultatom 92:69 i time time obezbedili sebi mesto na završnom turniru koji će se igrati na proleće naredne godine.

Najefikasniji u redovima Mege bio je Bogoljub Marković koji je ubacio 20 poena uz sedam skokova i tri asistencije za 27 minuta provedenih na terenu. Odmah u stopu pratio ga je Filip Jović koji postigao 17 poena uz šest skokova i jednu asistenciju.

PROČITAJTE JOŠ

Sa druge strane, Partizan je imao samo jednog raspoloženog pojedinca i to je bio izuzetno talentovani Savo Drezgić koji jeubacio čak 24 poena uz pet skokova i tri asistencije.

Mega je prethodno savladal i Cedevitu pa je u ovoj grupi od tri tima rešila pitanje prvog mesta.

Na završni turnir nije uspela da se plasira ni crvena zvezda.

Ona je startovala pobedom 7rezultatom 78:67 protiv akademije Falkons iz Dubaija.

Najbolji kod crveno-belih bio je Andrej Kostić sa 21 poenom, Stefan Marjanović je dodao 14, dok su po osam ubacili Andrej Lučić i Vuk Drobnjaković.

Foto: ABA league/Dragana Stjepanović

Kod Dubaija najbolji na terenu je bio Srbin Marko Tofoski sa 24 poena i 10 skokova, a dvocifreni su bili jošPontus Linder i Aleksa Vujić (+14sk) sa po 11 poena.

Ipak, nakon toga su crveno-beli poraženi od ekipe Studentskog centra sa 75:59 čime je tim iz Podgorice obezbedio prvo mesto.

Njih je predvodio Sudar sa 17 poena, Todorović je imao 14, a Čičić 13 dok je kod Zvezde najbolji bio Lukiž sa 16 dok je Kostić meč završio sa 15 poena.

Večitima je ostao još po jedan meč do kraja,a u presotale dve grupe će se učesnici zavrpnog turnira odlučivati u duelima Igokee i Krke, odnosno Cibone i Vojvodine.

BONUS VIDEO Džoš Šarma zakucava Olimpiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar