Foto: FIBA

Italija je ponovo bila kobna po Srbiju.

Foto:Nova.rs
Foto: Promo

Košarkaši Srbije doživeli su poraz od Italije 78:76 u prvoj utakmici druge faze Mundobasketa i tako zakomplikovali sebi put ka četvrtfinalu. „Orlovi“ su tako doživeli i treći poraz od Italije na velikim takmičenjima u poslednje dve godine. I ponovo su naši košarkaši prosuli veliku prednost, kao što je to bio slučaj i na Evrobasketu, ovoga puta od 16 poena razlike.

Pročitajte još

Litvanski novinar, koji radi za „Basket Njuz“, Augustas Šuliuskas, bio je u čudu zbog pojedinih odluka selektora Srbije Svetislava Pešića.

„Ne mogu da shvatim ove odluke Pešića. Kao prvo, izveo je svoje najbolje košarkaše. Kao drugo, odlučio je da ne faulira na kraju, iako je znao da mu ostaju samo tri sekunde, ali imao je sreće da je Fontekio šutirao prerano. Kao treće, Bogdanovića je izveo iz igre i ostavio ga na klupi na samom kraju. I, kao četvrto, nije udvajao Fontekija kada god je dobio loptu, a postigao je 30 poena“, napisao je Šuliuskas.

Srbija je sada na učinku od tri pobede i jednog poraza, kao i Italija, Dominikanska Republika ima tri pobede i bez poraza je, dok je Portoriko na dve pobede i jednom porazu.

„Orlovi“ su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Poceko o specijalnoj formuli protiv Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare