Foto: Printscreen Twitter / Clutchpoints

Zvezda Minesota Timbervulvsa Karl-Entoni Tauns ne prihvata nadimak po kom je postao prepoznatljiv u NBA ligi.

Jedan od najboljih centara u ligi je u skladu sa imenom, ali i činjenicom da je igrao za Kentaki Vajldketse na koledžu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, više mu se dopada nadimak koji je pripao Nikoli Jokiću, „Džoker“, otkako je srpski košarkaš došao u NBA ligu, nego Taunsov nadimak koji u igri rečima može da se prevede kao „Mačka“.

Na pitanje o tome koliko je teško čuvati „Džokera“, Taunsu je više od pitanja pažnju privukao nadimak zvezde Denvera.

„To je dobar nadimak… On je dobio Džoker, ja sam dobio KET. Vi mislite da je to smešno? Ne, nisam dobio taj nadimak u ligi nego 15. novembra 1995. godine u 8.30 uveče u bolnici Džon Kenedi“, našalio se Tauns, aludirajući na dan rođenja.

Na koledžu su ga prvi put prozvali „Ket“, a onda u Minesoti i „Big Purr“, što bi bilo nešto nalik na „Veliko predenje“, opet u vezi sa mačkama.

„U Minesoti su rešili tako da me zovu, šta je to je***e?“, rekao je Tauns, što se svidelo Džordžu više nego postojeći nadimak.

„Nemoj to j***no da radiš! Nemoj to da koristiš“, upozorio je igrač Minesote zvezdu Los Anđeles Klipersa, na šta je Džordž dodao da imamo „Veliko predenje protiv Jokića“.

Inače, Jokić i Denver Nagetsi su eliminisali Taunsa i Minesotu u prvoj rundi plej-ofa zapada NBA lige, a eliminisani su i Džordžovi Klipersi.

BONUS VIDEO: Jokićevih 53 poena nedovoljno za pobedu u Finiksu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar