Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Nekadašnji košarkaš Fenerbahčea Ekpe Judo podsetio se igračkih dana i Željka Obradovića kao trenera.

Pričao je i o Bogdanu Bogdanoviću koji sada igra kod njega u Atlanti Hoks, jer je Judo deo stručnog štaba Kvina Snajdera.

PROČITAJTE JOŠ:

Judo i Bogdan su kao igrači osvojili titulu šampiona Evrolige 2017. godine posle čega je Bogdanović otišao u NBA, a Obradović je ubrzo napustio Fener.

„Mislim da u načinu na koji igramo vidim i Obradovićev košarkaški um kad smo na terenu. I dalje ga čujem u pozadini kako viče šta da radim u napadu. Njegov uticaj je uvek ostao uz mene, mada sam bio kod njega kao igrač i trudio sam da se stvarno slušam i obraćam pažnju, nisam to uzimao zdravo za gotovo“, rekao je Judo, a preneo Eurohups.

Dodao je i da je deo toga pokupio i iz Evrope, a priznaje da u trenerskom smislu i dalje što šta ima da nauči. Na pitanje kako misli da bi se on kao igrač snašao kod sebe da može istovremeno da bude i trener, Judo se nasmejao.

„Još uvek učim. Verovatno ne bih vikao kao Obradović i lice mi ne bi crvenelo, ali verujem da bih se kao igrač kod sebe kao trenera snašao dobro, kad bih dobio šansu da budem trener“, rekao je Judo.

Odgovorio je i na pitanje da li je od Žoca tražio neke od saveta.

„Nisam još uvek tražio od Željka savete jer se i meni ovo sa trenerskim poslom desilo brzo, ali nadam se da ću ga sresti. Planiram da idem na kliniku evroligaških trenera i nadam se da će biti tamo. Ali u nekom trenutku ću ga pozvati ili otići u Srbiju, nastaviću da učim, uvek se uči“, uveren je Judo.

BONUS VIDEO: Sjajna akcija Petruševa i Mitrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar