Keli Olinik istakao posebno dve stvari.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Srbije u petak od 10.45 po srpskom vremenu igraju u polufinalu Mundobasketa sa Kanadom, čiji centar Keli Olinik izgleda zna šta će biti presudno.

„Čini se da mi igramo na isti način na oba kraja parketa. Ključ će biti očigledno na skoku, fizičkoj igri, ofanzivnoj, moramo da napravimo pritisak na njih. Da rešavamo te tesne situacije, to mora da se radi samo u tranizciji. Trčanje, skakanje… To će doneti razliku“, poručio je Olinik.

PROČITAJTE JOŠ

Kanadska zvezda i član Jute svestan je i šta su njihove prednosti.

„Mi mi imamo atlete koje su spremne da izađu na teren, da budu na obe strane parketa, sa „obe strane“ lopte. Ovo je velika šansa za nas da mi držimo ritam, imamo priliku da iskoristimo mnoge prednosti. Imamo svoj set za rivala na terenu.

Slavili su Kanađani trijumf nad Slovenijom u polufinalu Mundobasketa, jer su došli do borbe za medalju.

„To je bio prvi cilj, drugi je da osvojimo medalju. Za nas je to bio kamen u cipeli, ali imamo još dva meča. To nam ranije nikad nije bio cilj, da dođemo do polufinala… Sada jeste i videćemo šta će biti sledeće.

Olinik će voditi žestoke bitke sa Nikolom Milutinovim koji igra sjajan turnir.

„Drugačiji smo, očigledno je da je veoma jak, skače, dominira… Pravi ‘old skul’ igrač kakve ne viđate u poslednje vreme. Igra sjajno na Svetskom prvenstvu pri FIBA pravilima, ali morate da odgovorite snagom, skokovima, da takođe raširite igru. Probaću da ga nateram da radi za tim, nadam se da će oni imati više problema sa našom odbranom i sa kontrama“.

I kapitena Srbije Bogdana Bogdanovića vidi kao veliku opasnost.

„Imate Bogdanovića, neverovatan je, igra na veoma, veoma visokom nivou. On može da radi mnogo toga, da pogađa na različitim nivoima… Imate i dobru klupu, ovo je veoma dobar tim i ne bi bio u polufinalu da nije tako“, zaključio je Olinik.
Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar