Kavaj Lenard, Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Američki lični trener Rendi Šelton tužio je Los Anđeles Kliperse jer smatra da je stao u zaštitu Kavaja Lenarda, košarakša kluba iz Kalifornije.

U NBA već na startu nove sezone može da izbije prvi skandal pošto je Šelton otpušten, navodno jer je prigovorio poslodavcu da Kavaja Lenarda podvrgava „ilegalnim i nebezbednim metodama lečenja“.

PROČITAJTE JOŠ:

Klub je to demantovao te tvrdnje, a Klipersi su izdali saopštenje u kom ne priznaju da je saradnja sa trenerom prekinuta neosnovano.

„Tvrdnje gospodina Šeltona su ispitane i utvrđeno je da su bez uporišta. Cenili smo rad sa njim i isplatili ga u potpunosti. Tužba je zakasneli pokušaj da se uzdrma organizacija Klipersa zasnovana na optužbama za koje i gospodin Šelton zna da nisu istinite“, poručili su iz Los Anđelesa.

Potom se oglasio i Džon Dejvid, Šeltonov advokat koji uverava da njegov klijent definitivno ima za šta da tuži nekadašnje poslodavce.

„Nadamo se da će tužba našeg klijenta poslužiti kao poziv za buđenje organizaciji Klipersa, da njihovi igrači nisu samo dolarska vrednost, već da su ljudi kojima je potreban odgovarajući, a ne ubrzan, tretman za zdravlje i oporavak za karijeru i živote nakon toga“, rekao je Dejvid.

U optužbi se navodi da je posle ukazivanja klubu na nepočinstvo, sam trener postao predmet diskriminatornog ponašanja, iako je klub bio taj koji nije obraćao pažnju na zdravlje jedne od svojih zvezda ekipe.

Lenard je, inače, povređen i sada na početku nove sezone u NBA ligi. Ovog puta je reč o povredi kolena, a takve stvari ga već neko vreme muče i remete povratak u formu u kakvoj je bio.

BONUS VIDEO: Zakucavanje Plavšića protiv Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar