Foto: AP Photo/Gerald Herbert

Završen je i plej-in turnir u obe konferencije nakon kojeg smo dobili i sve parove plej-ofa, a poslednji tim na Zapadu koji je overio kartu za doigravanje jeste ekipa Nju Orleans Pelikansa.

Uprkos činjenici da su igrali bez najveće zvezde Zajona Vilijamsona, Pelikansi su savladali ekipu Sakramenta rezultatom 105:98 i izborili duel u plej-ofu sa prvoplasiranim timom Zapada i najvećom pretnjom Denvera Nikole Jokića ekipom Oklahome.

U pobedničkom timu istakao se Brendon Ingram sa 24 poena koji je u odsustvu Vilijamsona vodio svoj tim do pobede,a najbolje ga je ispratio Jonas Valančijunas sa 19 poena i 12 skokova i Trojj Marfi sa 16 poena i osam skokova.

PROČITAJTE JOŠ

Sa druge strane je najbolji bi Dieron Foks sa 35 poena. Ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu Sakramenta iako je odličan bio Sabonis sa 23 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Litvanackoji je ove sezone imao najvi+še tripl-dablova u ligaškom delu i preuzeo titulu kralja ispred neprikosnovenog Nikole Jokića tako je završio sezonu.

Pelikani u plej-ofu igraju protiv prvoplairanog tima iz Oklahome. Iako su Tanderi favoriti sa izvanrednim Šajom Gildžusom Aleksanderom, ne bi bilo iznenađenje da vidimo nekoliko zanimljivih utakmica sa dva mlada tima u centru pažnje.

BONUS VIDEO Najbolji potezi Vanje Marinković protiv Virtusa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar