FOTO: EPA-EFE/CJ GUNTHER
FOTO: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Klivlend Kavalirsi dobili su novog visokog igrača u svojim redovima. Najnovija pridošlica je Tako Fol, koji dolazi iz Boston Seltiksa.

Tako Fol je trenutno najviši igrač u ligi sa visionom 2,26 metra, a raspon ruku mu je čak 2,5 metra, po čemu je ubedljivo prvi u ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Senegalac je potpisao jednogodišnji ugovor sa Klivlendom u kom će mu konkurenciju na visokim pozicijama praviti Džeret Alen, Ivan Mobli, Kevin Lav, ali i Lauri Markanen, koji je nedavno došao u tim.

Povodom dolaska Fola, Džeret Alen je imao i zanimljivi tvit u kome je napisao da će „centarska petorka“ Kavsa imati skor 82-0 u sezoni.

Na tvit mu je odgovorio u Spenser Dinvidi, član Vašington Vizardsa, koji ga je pitao da li smeju da stave pare na taj uspeh.

Fol je 2019. godine izašao na draft, ali nije bio izabran, međutim dogovor sa njim sklopili su u Bostonu. Kako visina može predstavljati i veliku prednost, tako može biti i velika mana košarkašima, pre svega zbog pokretljivosti i brzine pokreta.

U NBA ligi su to vrlo bitne karakteristike, pa je pitanje koliko Senegalac može da pruži u najjačoj ligi na svetu.

Za dve sezone odigrao je samo 26 mečeva za Boston, na kojima je imao 2,7 poena, 2,6 skoka i blok po meču. Većinu mečeva odigrao je u Dži ligi, gde je 2020. bio i član idealne defanzivne petorke lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar