Uroš Plavšić je sredinom juna dobio poziv u reprezentaciju Srbije i prešao u Crvenu zvezdu u samo nekoliko dana, a mesec dana kasnije ostvario mu se san, pošto je uvršten u 12 igrača koji će predstavljati našu naciju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ovo je sigurno leto života za 25-godišnjeg centra iz Ivanjice koji se selektoru Svetislavu Pešiću pokazao u sjajnom svetlu tokom pripremnih mečeva.

Prošle sezone je kao kapiten blistao u dresu Mege, na 27 utakmica u ABA ligi imao je prosek od 15,4 poena, 7,7 skokova i 1,3 asistencije.

PROČITAJTE JOŠ

Plavšić je za Nova.rs istakao da ga je poziv Pešića, na širi spisak reprezentacije, iznenadio, a sigurno je to slučaj i sada.

„Jeste me zatekao malo taj poziv, bio sam i dalje u Beogradu, planiran je bio i odmor, ali nijednog trenutka nisam razmišljao da li se taj odmor otkazuje. Sve to može da se nadoknadi narednih godina“, rekao je Plavšić za Nova.rs.

Pokazao se Plavšić dobro protiv Francuske, Australije, pa čak i Amerike, dok je bilo jasno da Nikola Jokić voli da igra sa njim u tandemu.

Selektor Pešić je svima dao šansu i nekako se ceo spisak sam crtao posle pobede nad Grčkom u Areni.

Sada će Plavšić zajedno sa još 11 „orlova“ biti deo reprezentacije koja cilja zlato na Olimpijskim igrama.

Naši momci će igrati u grupi C zajedno sa Amerikom (prvi meč, 28. jul), Južnim Sudanom i Portorikom.

BONUS VIDEO Urnebesna reakcija Pešića na konferenciji Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare