Foto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

Argentinski plejmejker debitovao je za Crvenu zvezdu u porazu od Real Madrida (72:56), a nakon meča je otkrio kako je došlo do dogovora.

Odigrao je 17 minuta i upisao 10 poena, te četiri asistencije i izgubljene lopte, dva puta je ukrao loptu i upisao jedan skok.

PROČITAJTE JOŠ

Želi ulogu lidera u timu, ali deluje da bi uskoro mogao da bude udarna igla crveno-belih.

„Baš dugo nisam igrao pravu, takmičarsku utakmicu. Igrao sam u NBA ligi, ali to su bile predsezonske utakmice. Evroliga je drugačija. Osećaš pritisak svaki dan, verujem da ćemo u sledećoj utakmici kod kuće biti još bolji“, rekao je Vildoza.

Nemanja Nedović još uvek nije odigrao meč u novoj sezoni, a on je trebalo da bude prva zvezda tima.

„Nemanja nam baš nedostaje, sada moramo još da se upoznamo. Imali smo svi zajedno samo dva treninga, radili smo pet na nula. Znamo da imamo kvalitet, sada moramo da radimo na napadu i izvučemo neke dobre stvari“, dodao je Argentinac.

Pojasnio i kako je došao u Zvezdu.

„Svi znaju da sam imao nekoliko ozbiljnih ponuda koje sam razmatrao, ali znam koliko se košarka voli u Srbiji. Trener me je zvao, rekao mi je da će mi dati šansu da igram, da budem prvi plejmejker. To mi je potrebno i posle skoro dve godine bez mnogo košarke želim da pokažem svima da sam spreman da budem ovde i pomognem ekipi“, završio je Argentinac.

BONUS VIDEO Fantastični potezi Luke Vildoze protiv Real Madrida