Lebron Džejms
Foto: EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Lejkersi kreću u novu eru.

Los Anđeles Lejkersi konačno su odabrali novog trenera i naslednoka Frenka Vogela posle totalnog fijaska prethodne sezone kada su ostali bez plej-ofa.

PROČITAJTE JOŠ

Od sledeće sezone vodiće ih čovek koji nikada nije radio kao glavni trener u NBA ligi, dosadašnji pomoćnik u Milvoki Baksima Darvin Hem.

On se nametnuo kao najbolji izbor između Terija Stota i Kenija Atkinsona, koji su prošli prvi krug razgovora i bili finalisti za posao. Vest je prvo objavio ESPN-ov Adrijan Vojnarovski, ali vrlo brzo je potvrdio i Lebrona Džejmsa, koji je oduševljen izrazio dobrodošlicu novom treneru.

„Tako sam prokletu uzbuđen! Čestitke treneru Hemu i dobrodošao“, napisao je na Tviteru Džejms, čije su prve dve NBA sezone preklopile SA poslednje dve Hemove igračke godine u najjačoj ligi sveta.

Hem se nakon devet godina vraća u klub koji mu je 2011. prvi dao priliku kao pomoćnom treneru. Nakon dve godine otišao je u Atlantu, gdje je radio sa Majkom Badenholzerom koji ga je nakon pet godina povukao u Milvoki, u kojem su zajedno proveli protekle četiri sezone.

Njegov prvi samostalni trenerski posao biće izuzetno izazovan jer je u ruke dobio ekipu najboljeg igrača sveta u poslednjih 20 godina. Lejkersi ove sezone nisu ušli u plej-of, a godinu dana ranije su ispali u prvoj rundi od Finiksa.

BONUS VIDEO Ivica Zubac o Jokiću, idealnoj balkanskoj NBA petorci i igranju za Hrvatsku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar