Foto: Dustin Bradford / Getty images / Profimedia

Tek što se završio regularni deo sezone i plej-in u NBA se postavilo staro pitanje koje već godinama tinja u vezi sa Krisom Polom.

Pol je završio sezonu porazom u plej-inu od Sakramento Kingsa, koji su se i ove sezone domogli borbe za plej-of, dok je organizator igre Voriorsa ostao kratkih ruku kada je reč o šampionskom prstenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan od najboljih plejmejkera u ovom veku do sada nije uspeo za 19 sezona da osvoji titulu šampiona, pa je porazom „ratnika“ uvršten u retko društvo onih dugovečnih igrača koji su završili karijeru bez tog dostignuća.

Pol je odigrao 19 sezona u NBA ligi i ima nula prstenova, dok su samo dvojica ispred njega po broju sezona i jednakom broju titula.

Džamal Kroford je odigrao 20 sezona, a Vins Karter 22 sezone u najjačoj ligi na svetu bez da su se okitili trofejem Lerija O’Brajena.

I možda je pojedinačno Kris Pol imao kroz karijeru 17,5 poena i 9,4 asistencije po meču uz nešto više od dve ukradene lopte, ništa to na kraju nije značilo.

Do sada je promenio šest klubova, što je petina od ukupnog broja u čitavoj ligi, očekivalo se da sa Blejkom Grifinom i Deandreom Džordanom u Los Anđeles Klipersima uzme prsten i to se nije desilo.

Nije to uradio ni sa Finiks Sansima prošle godine kada ga je zaustavio Nikola Jokić sa Denver Nagetsima, sa kojima je i Džordan uzeo titulu.

Jedino je iz te „velike trojke“ Klipersa on i uzeo trofej, pošto je i Blejk Grifin završio karijeru bez tog ultimativnog uspeha. Da sve bude još čudnije, plejmejker je od 2010. do sada svaki put bio u plej-ofu i nikad mu se nije „posrećilo“ da bude u najjačem timu, pa po društvenim mrežama mnogi pričaju i o kletvi slavnog košarkaša.

Pol je do sada 12 puta bio Ol-star, jednom je bio i MVP utakmice svih zvezda, četiri puta je bio deo idealnog tima i pet puta deo drugog najboljeg tima NBA lige, a sedam puta deo najbolje defanzivne petorke lige.

To je samo deo njegovih uspeha u najjačoj ligi na svetu u kojoj je bio i najbolji ruki sezone 2006, lider u ukradenim loptama u šest sezona i petostruki najbolji asistent lige.

Sve to nije bilo dovoljno da osvoji prsten kom je bio najbliži pre tri godine sa Finiks Sansima u finalu, kada je Milvoki Baks osvojio titulu. Kris je u karijeri igrao za Nju Orleans Hornetse, Los Anđeles Kliperse, Hjuston Roketse, Oklahomu Siti Tander, Finiks Sanse i Golden Stejt Voriorse.

BONUS VIDEO: Najbolji potezi Džoela Bolomboja u sezoni 2023/2024

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar