Kodi Miler-Mekintajer
Foto: Ricardo Larreina / imago sportfotodienst / Profimedia

Kodi Miler-Mekintajer je u sredu i zvanično postao novi košarkaš Crvene zvezde, nakon što je sam platio izlaznu klauzulu, koju je imao u svom ugovoru sa Baskonijom.

Tu informaciju potvrdio je upravo španski klub na svom sajtu.

„Američki organizator igre napušta klub, platio je izlaznu klauzulu u svom ugovoru i oprostio se.“

PROČITAJTE JOŠ:

Kodi Miler-Mekintajer se brzo oglasio i na društvenim mrežama sa nekoliko poruka.

„Godine strpljenja su dovele do ovog trenutka. Ljudi ne shvataju koliko mi ovo sada znači, koliko sam dugo čekao na ovo. Koliko sam negativnih emocija zadržao u sebi zbog ovog trenutka. Koliko sam dugo držao glavu dole i uzimao stvari dan po dan. Bako, voleo bih da si ovde da vidiš šta ću sada učiniti za tebe. Ali, mislim da si znala da mi treba anđeo poput tebe da me čuva za ono što dolazi. Konačno se vraćam na mesto gde je moja karijera krenula nizbrdo. Ali život uvek dolazi u pun krug, i kada se zvezde poravnaju, ja slušam, posebno kada je najcrvenija zvezda na nebu“, napisao je Kodi.

Pored toga postavio je svoju sliku sa dresom Zvezde i brojem 0, kao i sliku vuka.

„Konačno je vreme… Život dolazi punim krugom. Dobro došao nazad 0“, napisao je Miler-Mekintajer uz emotikon vuka i crveno-bela srca.

Takođe, zahvalio se Baskoniji na saradnji, a u dresu španskog kluba prošle sezone bio je najbolji asistent Evrolige.

„Hvala na svemu Baskonija. Nijedna reč ne bi mogla da opiše koliko sam zahvalan na prilici i poverenju koje ste mi pružili kada sam je zaslužio. Moja ljubav prema Vitoriji i organizaciji će uvek biti tu, ali sam izuzetno ljut što dobijate crno-zlatne dresove kada idem… Haha, ali ozbiljno, hvala vam puno na ljubavi i miru koji ste mi svi preneli. Ali, sada je vreme da odem i da se pobrinem za nešto na šta sam strpljivo čekao godinama“, objavio je Kodi na društvenoj mreži „X“.

Kodi je ranije u karijeri nastupao za Leuven, Parmu, Zenit, Cedevita Olimpiju, Partizan, Burg, Andoru, Gazijantep… Bio je najbolji asistent VTB lige kao član Zenita, ali je u prethodnoj sezoni, koju je okončao kao najbolji asistent Evrolige (7,3 dodavanja po meču), napravio veliki iskorak i biće ogromno pojačanje na poziciji organizatora igre na kojoj Zvezda ima i Jaga Dos Santosa i Miloša Teodosića.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare