Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Sve se rešava u poslednjem kolu.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Reprezentacija Srbije u nedelju igra poslednji meč druge faze mundobasketa koji će odlučiti o daljoj sudbini „orlova“ na turniru. Izabranici Svetislava Pešića i dalje sami odlučuju o plasmanu među osam najboljih jer će za to biti dovoljna i pobeda protiv Dominikanske republike.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, kada je u pitanju borba za prvo mesto, nisu sve karte u rukama Srbije. Poraz od Italije nakon triler završnice izbio nam je neke štihove iz ruku, pa moramo da pravimo i računicu uz praćenje drugog meča u grupi.

Elem, ovako to sve izgleda.

Sve četiri selekcije imaju identičan skor od tri pobede i jednog poraza uoči poslednjeg kola pa su stvari oko plasmana u četvrtfinale jednostave. Pobednici duela Srbija -Dominikanska republika i Italija-Portoriko idu u borbu za medalje, dok će poraženi u razigravanje za plasman od osmog do 16. mesta.

Kada je u pitanju borba za prvo mesto, Srbiji je pored pobede potrebno da trijumfuje i Portoriko protiv Italije. Srbija ima bolji međusobni skor protiv Pororikanaca i to bi joj donelo prvu poziciju, dok ima lošiji skor od Italije što bi joj donelo drugu poziciju.

Zašto je važno prvo mesto?

Ako ne bude velikih iznenađenja, pobednik grupe će u četvrtfinalu izbeći prvog favorita, selekciju SAD-a i za protivnika imati selekciju Litvanije koja je više po našoj meri.

Postoji i treći scenario za izbegavanje Amerikanaca, a to je da u poslednjem kolu izgube od Litvanije i završe kao drugi, pa bi u tom slučaju, druga pozicija u našoj grupi donela izbegavanje NBA zvezda za rivala.

„Orlovi“ su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

Raspored mečeva koje će cela Srbija gledati.

10.00 Italija – Portoriko

14.00 Srbija – Dominikanska republika

14.40 Sad – Litvanija

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare