Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Svi se nadaju da nije ništa ozbiljno.

Nikola Jokić ponovo je vodio Denver Nagetse do pobede u novoj sezoni još jednom fenomenalnom partijom. Ekipa iz Kolorada razbila je Čikago Bulse rezultatom 123:122 na krilima još jedne Jokićeve spektakularne partije gde mu je ponovo falila asistencija do tripl-dabla, ali glavna briga u redovima Denvera jeste povreda drugog najboljeg igrača Džamala Mareja.

PROČITAJTE JOŠ

On je početkom druge četvrtine napustio igru vidno hramljući nakon što je osetio bol u zadnjoj loži i više se nije vraćao u igru, pa sad u Denveru čuaju kosu jer u trenutku kada ekipa ima start iz snova i skor 6:1 dok čisti rivale, san o sezoni bez povreda je otišao u nepovrat.

Ostaje nada da neće dugo oddsusvovati sa parketa jer su povrede bile noćna mora Denvera svih ovih godina zbog kojih su do prošle sezone bili kratki za osvajanje titule. Kada je ovaj tim zdrav, deluje da im niko ne može ništa.

Što se tiče učinka Nikole Jokića, on je meč završio a 28 poena (9/16 iz igre), 16 skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte za nešto više od 33 minuta.

U odsustvu Džamala Mareja je iskočio Majkl Porter Džunior. Njegovih 27 poena, šest skokova, dve asistencije, dve bolkade uz pet trojki iz deset pokušaja. Eron Gordon ih je ispratio sa 15 poena, 12 uhvaćenih i pet podeljenih lopti, dok je Redži Džekson imao 16 poena. Kod gostiju je Nikola Vučević iamo 19, Demar Derozan je ubeležio 17, a Dževon Karter 16 poena.

Povreda je poremetila igrače Denvera na startu meča, pa je Čikago dobio drugu četvrtinu i na poluvremenu imao minimalnu prednost (53:51) zahvaljujući pre svega odličnom Nikoli Vučeviću kojije na pauzu otišao sa 15 poena. U nastavku je ubacio samo još četiri poena, što je delom razlog zašto je Denver odneo tako ubedljiv trijumf, a očekivano, glavni uzrok ovakvog konačnog ishoda je Nikola Jokić.

Denver je u drugom poluvremenu ubacio čak 72 poena! I što je još važnije, protivnika ostavio na 49. Nije želeo srpski as da žuri, u prvom delu utakmice bio je donekle tih, iako je već tada imao 11 poena i pet skokova. Ono pravo je pokazao u nastavku gde je bio apsolutno nezaustavljiv.


NBA liga

Indijana – Šarlot 124:125

Nju Orleans – Atlanta Hoks 105:123

Orlando – LA Lejkers 120:101

Bruklin – Boston 114:124

Hjuston – Sakramento 107:89

Minesota – Juta 123:95

Denver – Čikago 123:101

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar