Nikola Jokić
Foto: Screenshot Tanjug/AP Photo/Ron Schwane

Zanimljivo istraživanje

Novinari „Atletika“ sproveli su istraživanje u kom je učestvovao 101 bivši igrač NBA lige.

Bivši asovi su glasali u dve kategorije – ko im je trenuntno najbolji, a ko najzabavniji igrač za gledanje u celoj ligi.

Razgovori su vođeni putem telefona ili uživo, a igračima je data opcija da ostanu anonimni „kako ne bi navukli bes navijača na sebe“.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje koga smatraju za trenutno najboljeg košarkaša, 28,1 odsto njih je reklo Lebron Džejms.

Iza njega nalazi se Nikola Jokić sa 21,2% glasova, dok je na trećem mestu Janis Adetokumbo sa 21 odsto.

Među najbolji se redom nalaze još i Kevin Durent, Stef Kari, Luka dončić i Kajri Irving, dok je primento da među sedam najboljih nema Džoela Embida, koji je glavni konkurent Jokiću za MVP nagradu uz naravno Džejsona Tejtuma.

„Nikola Jokić jer dominira na oba kraja i čini svoje saigrače boljim“, objasnio je Li Nejlon, nekadašnji igrač Šarlota.

Zanimljivo je da je Jokić u prošlogodišnjem glasanju osvojio svega manje od dva odsto glasova i tada je bio ne petoj poziciji.

Srpski centar je našao svoje mesto i na listi igrača koje oni bivši smatraju „najzabavnijim“ za gledanje. Prvi je Stef Kari (28,5%), zatim Dža Morent (15,2), dok je treći upravo Jokić (10).

Ispitanici su mogli da daju glas većem broju igrača na pitanje koji bi od njih dominirao i u njihovoj eri. Jokić (14,3) je tu peti iza Adetokumba, Karija, Durenta i vodećeg Lebrona (39,6).

Jokić je nedavno stigao do jubilarnog 100. tripl-dabl učinka, a glavni je favorit da osvoji treću uzastopnu MVP nagradu.

BONUS VIDEO Novi tripl-dabl Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar