Foto: AP Photo/Jeffrey Phelps

Jedan skok koji mu je falio probao je da "ukrade" u poslednjim sekundama meča.

Čelnici NBA lige odlučili su da ponište tripl-dabl Janisu Adetokumbu.

Pročitajte još

Grk je na utakmici Milvokija protiv Vašingtona, gde je njegov tim slavio na gostovanju 117:111, došao do tripl-dabl učinka tako što je zabeležio skok pošto je namerno promašio šut, sekund pre kraja meča.

Nakon defanzivnog skoka, krenuo je u kontranapad, došao do protivničkog koša, namerno promašio šut udarivši loptom o prvi obruč, pa je uhvatio skok.

Prema pravilima lige kako bi se šut smatrao važećim, igrač mora da ima nameru da postigne koš. Stoga u zvaničnu statistiku neće ući niti pokušaj šuta niti skok, kako prenosi novinar Zek Lou.

„Razmišljao sam da postignem koš, ali sam osetio da je u takvim situacijama najbolje zadržati loptu. Ali da, trudim se da igram pametno i na neki način sam ‘ukrao’ jedan“,objasnio je Adetokumbo ovu situaciju.

Inače, poslednjih dana Nikolu Jokića u NBA ligi Kendrik Perkins, nekadašnji centar proziva da „nabija statistiku“, što je Jokić ironično i potvrdio.

Nije se dugo čekalo da se oglase i brojni drugi stručnjaci, sadašnji ili bivši košarkaši, od kojih su pojedini kao Endrju Bogut čak rekli da je „ludački glup“ onaj ko tvrdi da Jokić sebi „pumpa“ brojke.

Inače, upravo Nikola ove sezone igra verovatno najbolju sezonu karijere pošto prosečno beleži tripl-dabl po meču, a ima 25 tripl-dablova ove sezone.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića posle produžetka savladao Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar