Duško Ivanović
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Razočaran nakon poraza

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović izneo je utiske o petom meču finalne serije u ABA ligi.

Zvezda je u punoj beogradskoj Areni poražena od Partizana sa 96:85 i tako je prepustila titulu večitom rivalu.

„Čestitke Partizanu, odigrao je bolje, pogotovo prvih 20 poena. Žao mi je što smo odigrali tako loše 20 minuta prvih, imao je Partizan otvorene šuteve. Ovde smo imali jedno lice, u Pioniru drugo lice, pokazali smo da možemo da igramo protiv Partizana, rezultat je 5-5 ove szeone, ali titula je njima pripala. Ponosan sam na igrače i njihovo zalaganje i sportsko i fer ponašanje na svakoj utakmmici, Žao mi je zbog ovih 20 minuta kako smo odigrali“, počeo je Ivanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Početak utakmice je bio veoma loš za crveno-bele.

„Nama je početak bio sličan kao u prvoj i drugoj utakmici. Nismo se spremili, oni su imali veću agresivnost, mi smo imali agresivnost u Pioniru, a oni nisu kao ovde“.

Sada sledi odmor.

„Crvena zvezda će ostati veliki klub, boriće se za titule i nadam se da će ih osvajati. Na odmor idemo svi. Nećemo sad trenirati. Ja treniram puno, ali sad nećemo“.

Analizirao je celu sezonu.

„Ponosan sam na igrače, kako su trenirali i šta su sve dali. Imali smo pad u Evroligi, nismo ušli u prvih osam, ali smo imali izuzetno dobru Evroligu. Pokazali smo u finalu ABA lige da možemo da igramo ravnopravno, da smo pogodili jedan šut… Izgubili smo zbog prvih 20 minuta“.

Partizan je danas bio na veoma visokom nivou.

„Teško je igrati kada neko povede 15 ili 20 razlike. To je zasluga Partizana, igrali su veoma dobro, lopta je išla izuzetno brzo i što je najvažnije pogodili su. Igrali su isto u Pioniru, ali smo imali agresivnost“.

Neće mnogo žaliti.

„Kad su ponovo napravili razliku šest ili osam poena bilo je teško. Razočaran sam, verovali smo da možemo da pobedimo. Nema žaljenja, idemo dalje, čestitke Partizanu“.

Nije hteo da priča o budućnosti nekih igrača, koji su i dalje u Zvezdi.

„Tu informaciju ne znam. Kad dođe vreme, onda ćemo pričati“.

Psihološki faktor je takođe bio važan u finalnoj seriji.

„To je sastavni deo ne samo košarke, nego u svim sportovima i životu. To se i videli kad smo igrali kući i kad smo igrali na starnu. Pravi igrači, prava ekipa osvajaju titule na starni. Nismo pokazali to večeras, ali nadam se da ćemo sledeći put pokazati“, zaključio je Ivanović.

BONUS VIDEO Svađa Vildoze i Mitrovića na klupi Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar