Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Trener košarkaša Fenerbahčea Igor Kokoškov pod pritiskom je javnosti i navijača, ali ne i uprave kluba zbog loših rezultata ove sezone u Evropi.

Kako se tim pojačavao u predsezoni, od njega se očekivalo mnogo, uprkos odlasku Željka Obradovića posle sedam uspešnih godina, jedne titule prvaka Evrope i „zacementiranog“ mesta na Fajnal forovima Evrolige.

Fener ne igra briljantno, naprotiv, Turci posle 13 odigranih utakmica imaju samo pet pobeda i zauzimaju nisko 14. mesto na tabeli.

PROČITAJTE JOŠ:

„Morali smo da izađemo na kraj sa prelaskom iz jednog neverovatnog ciklusa, sa budžetom skresanim za 50 posto tokom prošle sezone i sa novim projektom. Naša sezona je počela previše dobro, pa nam se momentum poremetio porazima od CSKA i Bajerna“, kaže Mauricio Đerardini, generalni menadžer istanbulskog kluba za „Eurodevotion“.

Žuto-crni su startovali pobedama nad Crvenom zvezdom i Anadolu Efesom, posle čega su usledili tesni porazi od Itudisovog CSKA i Bajerna pod trenerskom palicom Andree Trinkijerija.

Treći uzastopni poraz Kokoškovu i ekipi su tada naneli Nemanja Nedović i njegov Panatinaikos, a Fenerbahče i dalje igra krajnje promenljivo.

„Ne možemo da ponovimo utakmice i pristupe kao one koje smo imali u Berlinu. Ne možemo da dopustimo da ostanemo bez energije. Naš cilj je da sedmo ili osmo mesto u Evroligi, a ima bar još sedam ili osam ekipa sa istim ciljem“, naveo je Đerardini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram