Foto: EPA-EFE

Spetakl u najavi biće finale Zapadne konferencije između Denvera i Los Anđeles Lejkersa, koje startuje u noći između petka i subote. U glavnim ulogama biće Nikola Jokić i Lebron Džejms.

Nikola Jokić i Denver već su eliminisali jedan tim iz „grada anđela“ u polufinalu konferencije, reč je o Los Anđeles Klipersima, a sada na red dolazi slavniji i ove sezone za nijansu uspešniji tim za koji navijaju najveće svetske face iz Holivuda.

PROČITAJTE JOŠ

Nema dileme da će skromni momak iz Sombora, koji iz meča u meč oduševljava košarkaški svet fantastičnim učinkom na parketu, naterati holivudske zvezde da „grickaju nokte“ i da će im kidati živce.

Prvi u nizu, koji će gotovo sigurno biti prikovan za TV ekran je Džek Nikolson, slavni glumac i reditelj. Nikolson ne propušta mečeve Lejkersa, ali zbog pandemije koronavirusa i činjenice da se završni turnir igra u Dizni svetu u Orlandu, bez prisustva navijača, jasno je da ni on neće moći uživo da bodri Lebrona i ekipu u dvoboju sa magičnim Srbinom.

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Identičan slučaj biće i sa pevačicom Rijanom, glumcem Denzelom Vašingtonom, glumicom Šerliz Teron, reperom Ajs Kjubom, bivšim fudbalerom Dejvidom Bekamom, glumcima Leonardom di Kapriom i Eštonom Kučerom.

Na podužem spisku slavnih ličnosti koji u „Stejpls centru“ redovno bore Lejkerse su i Džej Zi i Bijonse.

Rijana bodri Lejkerse; Foto: EPA/PAUL BUCK

Legendarni basista „Pepersa“, Fli, dao je sebi za pravo čak i da u startu potceni i omalovaži Jokića, čiju je sliku kada je bio mlad i bucmast, okačio na društvenoj mreži, aludirajući na to ko dolazi na noge njegovim Lejkersima.

Pročitajte još: Najbolja reakcija u Denveru – Jokiću kao da ništa nije jasno

Ekspresno su počeli da mu stižu komentari, a jedan od njih je glasio:

„Biće zanimljivo videti kakve će storije kačiti Fli kad mu ovaj brat bude srokao Lejkerse“.

Ali nije Fli jedini koji je potcenio profesora košarke Nikolu Jokića. Čovek koji je sinonim za uspeh Denvera i koji je najbolji centar NBA lige, već po dolasku u Sjedinjene Američke Države, doživeo je da mu se rugaju, s obzirom na to da je u trenucima kada je njegovo ime bilo ispisano na ekranu prilikom drafta 2014. godine, išla slika vrućih tortilja s kačkavaljem iz „Tako bela“, umesto njegove fotografije.

Slučajnost ili ne, svakako neprofesionalno i jako, jako ružno. Jokić je tada izabran kao 41. pik od strane Denver Nagetsa, a ubrzo se ispostavilo da je on njihov pun pogodak, pošto su u njemu dobili najboljeg centra lige i istinskog superstara.

Jokić je opušten i igra najbolju košarku u karijeri, što potvđuju brojni tripl-dablovi u plej-ofu najjače košarkaške lige sveta, od kojih je poslednji ostvario posle samo tri četvrtine, kada je ubacio 16 poena uz 22 skoka i 13 asistencija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare