Met Rajan
Met Rajan; Foto: Screenshot Youtube Los Angeles Lakers

Retko kada se dešava da neko ko nije prošao rešeto NBA drafta na kraju završi u ligi, ali jedan čovek je pokazao da nekada i težim putem može da se stigne u prvenstvo.

Met Rajan je potpisao negarantovani ugovor sa Los Anđeles Lejkersima.

PROČITAJTE JOŠ

„Kupio“ je sebi mesto zbog povreda vodećih igrača, ali i 20 poena protiv Golden Stejt Voriorisa u predsezoni (6/9 za tri poena).

U predsezoni je šutirao 37,5 odsto za tri poena što mu je obezbedilo mesto u Lejkersima. I možda to ne bi bilo toliko zanimljivo da nije imao krajnje neobičan put. U koledž karijeri je nastupao za tri različita tima. Dve je proveo u čuvenom Notr Damu, jednu sezonu je bio u Vanderbilt, a onda i u Čatonugi na završnoj godini. Nije izabran na NBA draftu 2020. godine i tako se udaljio od profesionalne košarke.

Zbog toga je odlučio da se zaposli, a najsigurniji izbor je bio da uđe u porodični biznis. Tako je počeo da radi kog dede na groblju, ali i u firmi koja se bavi razvozom hrane.

Tokom oktobra 2021. godine igrao je za Grand Rapids Gold kada je ponovo bio na oku NBA klubovima, Boston Seltiksi su mu ponudili dvosmerni ugovor, a onda je na kraju zapao za oko Lejkersima i upao u tim.

Prve nedelje na groblju je čistio ukrase od Božićnih dekoracija. Bilo je priično hladno pa je nosio čak i pidžame ispod odeće. Tada je ručao i večerao u svom džipu, a ponekad su njegov mlađi brat ili najbolji prijatelj išli sa njim.

„Postao sam pomalo zavistan. Zaradio 1.000 dolara prve nedelje“, iskren je Rajan.

Očekuje se da će od ugovor zaraditi više od milion dolara.

„Radim najbolje što mogu. To je neverovatna prilika. Šta god da traže od mene radiću to“, rekao je Rajan nedavno.

BONUS VIDEO Legendarni Kobi Brajant

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar