Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Američka košarkašica Britni Grajner vratila se na parket u dresu Finiks Merkjurija.

Potpisala je novi ugovor sa trostrukim šampionom WNBA lige, dva meseca nakon što se vratila u svoju zemlju iz Rusije.

PROČITAJTE JOŠ:

U Rusiji je deset meseci provela u pritvoru zbog optužbi koje su se ticala posedovanja koncentrata marihuane u patronama za elektronske cigarete.

Zbog toga je osuđena u Rusiji na devet godina zatvora i u decembru je posle pregovora američke i ruske strane zamenjena za osuđenog ruskog trgovca oružjem Viktora Buta.

Osmostruka Ol-star košarkaška zvezda dočekana je u Americi posle 294 dana od strane svoje partnerke Šerel Grajner i porodice, a još uvek se vraća u formu.

Zbog toga od šestog do devetog februara nije bila sa američkim nacionalnim timom, ali i dalje ostaje u igri za Olimpijske igre u Parizu.

Grajner je u Rusiji bila zato što je u Jekaterinburgu dobijala milion dolara godišnje, a iz WNBA je otišla zbog veće plate sa ove strane okeana.

Njena supruga Šerel je o tome pričala navodeći da Grajnerovoj nije bila želja da ide van Amerike, ali da WNBA jednostavno ne daje adekvatna primanja.

Grajner je 2013. birana kao prvi pik upravo u Finiksu za koji će igrati najmanje jednu sezonu, a iz kluba su poručili da jedva čekaju da je vide u akciji i takmičarskim izazovima.

BONUS VIDEO: NBA All Star 2023 – Najbolji momenti utakmice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar