foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aleksandar Aco Petrović, čuveni košarkaš i trener, objavio je sliku sa Svetislavom Pešićem i Serđom Skariolom, selektorima Srbije i Španije.

Foto: Nova.rs

Sva trojica se trenutno nalaze u Francuskoj, gde vode svoje reprezentacije na Olimpijskim igrama, a svi imaju ambicije da se okite nekom od medalja.

Aco Petrović je u ovom trenutku selektor Brazila, Pešić vodi Srbiju, dok je Serđo Skariolo već dugo trener Španije.

„Biti na slici sa trenerima, koji su obeležili košarkašku igru, je enormno zadovoljstvo“, napisao je Aco Petrović.

PROČITAJTE JOŠ:

Iznad toga ostavio je poruku i na stranom jeziku.

„Izuzetno mi je drago biti na istoj fotografiji sa košarkaškim legendama“, piše u opisu Petrovića, ali na portugalskom jeziku, kako bi i Brazilci razumeli.

“Soccerbet iz Pariza – sponzor izveštavanja”

Ono što je zanimljivo jeste da su se Petrović i Pešić nedavno „prepucavali“ oko toga da li je ABA liga korisna i da li ima svrhe da se organizuje.

„Moramo da pravimo novu srpsku košarku, sa novim planovima i idejama, prioritetima. Prvo i osnovno što treba da se uradi je da osnujemo profesionalnu košarkašku ligu. To što dolazi od Sagadina i Ace Petrovića, da oni smatraju… To su dobri treneri bili, obojicu ih vrlo cenim, ali nemojte vi nas da učite šta mi treba da radimo. Vi završavajte vaše poslove, ABA liga je prevaziđena, ona je donela svima po malo, ali mi više nemamo interesa da igramo, i mi biramo da igramo i stvaramo našu srpsku ligu“, rekao je Pešić pred odlazak na Olimpijske igre.

Brzo mu je stigao odgovor Petrovića.

„A ja stvarno mislio, da živimo u demokratskim vremenima, pa da mogu dati svoje viđenje regionalne košarke! U kakvoj sam zabludi bio“, poručio je Petrović.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar