Srpski košarkaš Filip Petrušev kaže da mu je dobro došao kamp reprezentacije dok se priprema za Mundobasket.

Petrušev je bio jedan od strelaca u sredu uveče u meču sa Portorikom, u kom je Srbija slavila ubedljivo sa 110:75.

PROČITAJTE JOŠ:

To je bila jedina utakmica pred navijačima Srbije u Areni, pred put u Kinu, gde naš nacionalni tim treba da igra protiv domaćina u Šenženu, a onda i protiv Brazila, pred put na Filipine.

„Naša najbolja utakmica do sada u ovom pripremnom periodu, mnogo novih stvari“, kraktko je ocenio Petrušev posle Portorika.

„Dobro, mislim da smo danas napravili razliku u početku, nadalje je bilo odrađivanje posla. Verujem da bi dobro bilo da sledeće dve budu, možda protiv boljih protivnika, ali neizvesnije, tokom 40 minuta protiv nekog ozbiljnog rivala“, kazao je krilni igrač srpskog tima.

Stefan Jović se vratio u ekipu ali Petrušev kaže da je konstantno bio tu uz saigrače iz kampa Srbije.

„Mnogo (znači). On je bio tu manje više sve vreme, nije ni odlazio. Znamo kakav je igrač. Tu je sigurnost, samopouzdanje koje daje svima i znači nam baš mnogo“, kaže Petrušev o iskusnom pleju.

Priznaje da je na pripreme reprezentacije došao možda i malo nespreman, te da je imao desetak dana odmora i da mu je to bilo dovoljno.

„Pa uspeo sam da odmorim nekih nedelju dana tamo u Americi, ukupno desetak dana sam odmorio i mislim da mi je bilo dosta, iskreno. Došao sam ovde na pripreme, čak možda i nespreman. Polako sada se iz utakmice u utakmicu uvodim i ja i drugi igrači. Mislim da sve ide kako treba i da neće biti problema“, zaključio je Petrušev, novi igrač Filadelfije Seventisiksers.

BONUS VIDEO: Bogdanović oduševljen navijčima u Beogradu posle meča sa Portorikom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar