Foto: Reuters/ Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Denver Nagetsi ne žale novac u svojoj misiji da ponovo osvoje NBA titulu, pa su odlučili da ponude maksimalno produženje ugovora Džamalu Mareju, ključnom igraču tima posle Nikole Jokića

Prema novom ugovoru, Džamal Marej bi ostao u Nagetsima do 2029. godine, a ukupna vrednost produženja iznosi 244 miliona dolara. Njegov trenutni ugovor ističe na kraju predstojeće sezone, ali su Denver Nagetsi odlučili da ga zadrže još pet godina, i na preostalih godinu dana mu ponudili novi četvorogodišnji ugovor vredan 208 miliona.

Tako je Nikola Jokić zadržao glavnog saigrača i sada će pokušati da ponovo Denver odvede do titlue.

PROČITAJTE JOŠ

Marej je prošle sezone beležio u proseku 21,2 poena i 6,5 asistencija po utakmici, a uz njega će na poziciji organizatora igre ove sezone biti i Rasel Vestbruk.

Iako su se pojavile glasine o mogućem dolasku Vasilija Micića u Denver, za sada od toga nema ništa.

Nagetsi će u sezoni 2025/26 imati 13 igrača pod ugovorom. Ključni igrači kojima ističe ugovor su Eron Gordon, Dario Šarić, i Rasel Vestbruk, dok Deandre Džordan i Vlatko Čančar takođe završavaju svoje trenutne ugovore.

Ekipa ima timsku opciju da produži saradnju sa mladim talentima poput Kristijana Brauna, Džulijana Strotera i Pejtona Votsona. Denver tako nastavlja s izgradnjom tima oko svojih ključnih igrača s ciljem da ostane konkurentan u borbi za titulu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare