Foto: SeskimPhoto / imago sportfotodienst / Profimedia

Košarkaši Bešiktaša pobedili su Bahčešehir u veoma neizvesnom meču rezultatom 82:78 u drugom kolu prvenstva Turske.

Tim Dušana Alimpijevića do pobede je stigao tek u neizvesnoj završnici, nakon što su čak i izabranici Dejana Radonjića imali u dva navrata minimalnu prednost u poslednjoj deonici.

Alimpijević se tako sa svojim timom osvetio Radonjiću za nedavni poraz u drugom kolu Evrokupa, kada je rezultat bio 87:66 u korist Bahčešehira.

Rezultat po četvrtinama ovog puta bio je 24:24, 16:18, 26:24 i 16:12, pa obe ekipe sada imaju skor 1-1 u turskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u timu Bešiktaša bio je Derik Nidak sa 23 poena i četiri asistencije, dok je Džona Metjus imao 18 poena i četiri skoka. Blizu dvocifrenog učinka je bio i nekadašnji centar Crvene zvezde Emanuel Teri, koji je upisao devet poena uz isto toliko skokova.

U poraženoj ekipi Marko Simonović, bivši krilni centar Crvene zvezde, upisao je 15 poena i četiri skoka, dok je Mateuš Ponitka imao 12 poena, osam asistencija i četiri skoka.

U narednom kolu Bešiktaš će sa Alimpijevićem gostovati Merkezefendiju, dok će Radonjić i Bešiktaš imati još teži posao, pošto će dočekati Galatasaraj.

Bešiktaš u sledećem kolu Evrokupa dočekuje Ulm, dok će Bahčešehir odmeriti snage sa Trentom.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar