Foto: Miroslav Todorovic/Starsport

Vest da je država u okviru programa za smanjenje negativnih posledica uzrokovanih koronavirusom obezbedila 1,1 milijardu dinara za podršku sportu odjeknula je i u političkom svetu.

Obezbeđena je pomoć za 298 klubova širom zemlje za različite sportove, a tim povodom oglasili su se iz Stranke slobode i pravde, na čijem je čelu Dragan Đilas.

PROČITAJTE JOŠ

„Dobra je vest kada ministarstvo sporta podeli 10 miliona evra za klubove u Srbiji koji se bore da u uslovima ekonomske krize nastave da funkcionišu i da se takmiče. Međutim, potpuno je nejasno ko je i na bazi kojih kriterijuma odredio da dva kluba, Crvena zvezda i Partizan, dobiju po milion evra dok klubovi Prve lige dobijaju po 50.000 evra, a klubovi druge lige i ženski klubovi po 25.000 evra“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Oni se pitaju kako to da večiti rivali, koji nas predstavljaju i u evropskim okvirima, dobijaju više od drugih.

„Nesporno je da su Zvezda i Partizan naša dva najveća kluba, ali se postavlja pitanje šta država plaća narodnim parama kada su nosioci igre u oba kluba skupi strani igrači koji nisu garancija evropskih uspeha. Da li je zapravo na ovaj način kupljen mir dela navijača i zataškan spor na relaciji Čović – Ostojić na uštrb srpske košarke i svih onih klubova u kojima treneri skoro na dobrovoljnoj osnovi uče neke nove šampione osnovama košarke, ali i fer pleju i pristojnosti koje nam u društvu nedostaju. Tim entuzijastima kojima nije problem da vežu pertle našoj deci i da ih razvoze svojim automobilima na treninge i utakmice dugujemo mnogo više od pravedne raspodele novca namenjenog košarci. Ali bilo bi dobro da od toga počnemo. Zbog budućnosti naše košarke, ali i zdravlja naroda“, zaključuje se u saopštenju SSP.

Dragan Đilas Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar