Nova sezona, novi saigrači, čak njih desetorica, samo je kapiten isti, što je Crvena zvezda saopštila još krajem jula.

Branko Lazić ostaje kapiten košarkaša Crvene zvezde, traka ne menja vlasnika, a rekorder kluba rekao je da ekipa u sezonu ulazi sa mnogo novih igrača od kojih očekuje veliki doprinos u ostvarenju ciljeva.

„Neće da me menjaju, pokušao sam, ali neće… Šalim se“, uz osmeh je započeo Lazić za Nova.rs.

Godinama je jedan od najboljih defanzivaca Evrope lige (dva puta biran za najboljeg defanzivca ABA lige), odigrao je 756 utakmica u crveno-belom dresu, osvojo 22 trofeja (šest titula ABA lige, osam titula prvaka Srbije, sedam Kupova Radivoja Koraća i ABA Superkup), zabeležio najviše evropskih utakmica – čak 258, uz to je postigao i 3.351 poen.

PROČITAJTE JOŠ

Lazić će tako odigrati 13. sezonu u dresu crveno-belih po čemu će se izjednačiti sa Vladimirom Cvetkovićem i Dragišom Vučinićem, a ispred njega će ostati još samo Slobodan Nikolić sa 14 sezona.

„Motivišu me uvek nova dokazivanja, nove pobede, neko revanširanje za prethodnu sezonu gde na nekim utakmicama nismo uspeli da ostvarimo rezultate koje smo očekivali. Neću da pominjem trofeje, jer se oni podrazumevaju“.

Posebno je istakao koliko znači što su se u klub vratili Dejan Davidovac i Nemanja Bjelica, i što je crveno-beli dres zadužio Miloš Teodosić – sve su to igrači koje odlično poznaje i iz reprezentacije.

„Njihov povratak znači prvenstveno meni, ali sigurno i klubu i navijačima. Konačno je i Teodosić obukao dres Zvezde, Bjelica je već bio tu ranije. Sigurno će ovo biti jedna fantastična sezona sa njima u timu“.

Zvezda u novu sezonu ulazi sa čak deset pojačanja, među kojima su pored povratnika i Šabaz Nejpir, Jago dos Santos, Adam Hanga, Rokas Giedraitis, Majk Tobi, Marko Simonović i Džoel Bolomboj.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Ulazimo u sezonu sa mnogo novih, dosta iskusnih pre svega, koji će kvalitetom i igrom doprineti da ostvarimo što bolje rezultate u svim takmičenjima. Više sam kao veteran bliže penzionerskom odeljenju (smeh). Osećam se dobro s obzirom na godine i sezone iza sebe. Verujem da ćemo svi zajedno napraviti dobre rezultate, ovo je skup novih igrača, ali i nekoliko povratnika koji su već igrali za naš klub“.

Višegodišnji član šampiona Srbije ukazao je na činjenicu da su navijači kupili 12.000 sezonskih ulaznica.

„Navijači su prepoznali da imamo dobar tim, već su otišle sve sezonske ulaznice. Siguran sam da će u svim takmičenjima hala biti ispunjena, da će nam davati vetar u leđa, svi znaju koliko nam njihova pomoć znači. Vraćamo se u Arenu posle ne znam tačno koliko godina, biće nam potreban period adaptacije, ali igranje u takvoj atmosferi i pred tolikim brojem navijača će nam dati dodatnu motivaciju za borbe i pobede“.

Kapiten srpskog prvaka nada se da će povrede zaobići ekipu, pripreme su prošli nekompletni, usled odsustva zbog povreda tokom dva turnira i izostanaka zbog povratka reprezentativaca sa Svetskog prvenstva.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

„Ciljevi su postavljeni pre sezone, ali to nažalost ne zavisi samo od nas. Ukoliko budemo bili svi zdravi i bez povreda možemo da se nadamo ostvarenju tih ciljeva. Ali znajući koliko je sezona duga i naporna, i koliko ima utakmica, bilo bi ravno čudu da se neko ne povrede. Videli smo i prošle sezone da su momci izvlačili više od maksimuma da bi nadoknadili odsustvo povređenih, ali to je kasnije došlo na naplatu, taj zamor i sve ostalo. Zato i kažem, samo zdravlja i biće rezultata“, podvukao je Lazić.

Borbeni, 34-godišnji bek osvrnuo se i na velike promene koje su pogodile ekipe u Evroligi, i igrački i trenerski.

„Svake godine u svim klubovima se dosta igrača promeni, čini mi se kod nas nekako uvek najviše. Opet, napravimo rezultat bez obzira ko dođe i ostane, mislim da ćemo i ove sezone napraviti jako dobar rezultat“, zaključio je za Nova.rs Lazić koji je granice u crveno-belom postavio tako visoko da će ih teško bilo koji igrač dostići na Malom Kalemegdanu

Zvezda sezonu u ABA ligi počinje gostovanjem Igokei u subotu (20.00), dok Evroligu otvara protiv Asvela, 5. oktobra, od 19 časova u beogradskoj Areni.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar