Foto: Printscreen Facebook

Fudbaleri Brazila pobedili su Švajcarsku na Mundijalu u Kataru, a na tribinama Stadiona 974 u Dohi se našao sporan detalj.

Foto: Nova.rs

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Jedan od albanskih navijača, došao je da bodri Švajcarsku noseći zastavu nepriznate države, tzv. Kosova. Kako nam je rekao naš čitalac u Dohi, reč je o Albancu iz južne srpske pokrajine, koji trenutno boravi u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Nekoliko dana ranije, FIFA je pokrenula proces protiv Srbije zbog toga što je na društvenim mrežama osvanula fotografija srpske zastave unutar granica Kosova i Metohije i natpisom: „nema predaje“.

Postupak je tada pokrenut na osnovu člana 11 pravilnika FIFA i člana 4 pravilnika Mundijala u Kataru, koji se tiču „uvredljivih gestova, znakova ili reči“.

Treba sačekati hoće li i ovog puta krovna organizacija svetskog fudbala reagovati na provokaciju i političku konotaciju sa albanske strane.

Pre četiri godine smo nešto slično, samo u drugačijoj formi videli i na Mundijalu u Rusiji.

Tada su akteri bili Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, kada su, iako igraju za Švajcarsku, posle golova protiv Srbije, slavili pokazujući rukama albanskog orla.

Nije nepoznato da su Srbi i Albanci na Kosovu bili u ratu krajem devedesetih, koji je za posledicu imao mnogo izgnanih porodica, a da se i danas Srbi teško vraćaju i uglavnom žive u enklavama.

Srbija i Švajcarska se i ovog puta sastaju na Mundijalu, baš na Stadionu 974 u petak, u meču koji će direktno odlučiti ko ide dalje iz grupe G.

Brazil za sada ima šest bodova i već se kvalifikovao pošto je najpre pobedio Srbiju 2:0, a onda i Švajcarsku 1:0.

Srbija je remizirala sa Kamerunom u ponedeljak, dok je ova afrička selekcija poražena od Švajcarske sa 0:1.

BONUS VIDEO: Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare