Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Švajcarci veruju u prolaz.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Selekcija Švajcarske se nalazi u dobroj poziciji pred meč protiv Srbije u petak od 20 časova jer im odgovara i nerešen rezultat.

Zbog toga u taboru rivala Piksijevih „orlova“ vlada veliki optimizam.

„Mi imamo jak tim, to će nam dozvoliti da se kvalifikujemo dalje. Moramo da kontrolišemo emocije. Znamo da se nosimo sa ovom situacijom, dugo smo se borili za nju. Želimo i možemo u drugi krug“.

PROČITAJTE JOŠ

On je istakao da je kluč u pritisku na srpske igrače.

„Samo želimo da igramo fudbal i kako da prođemo dalje. Neću da izdvajam nikoga iz srpskog tima, jak su kolektiv, mi samo treba da vršimo pritisak na njih. Znam da imaju dobre napadače, ali i da su pravili greške. Mogu da se prilagode svakom timu i svakom sistemu igre. Mi treba da odigramo čvrsto u odbrani. Znam da imaju dobre krilne igrače, nebitno je da li će krenuti sa jednim ili tri napadača, bitno je da mi kontrolišemo igru“.

Iako su u nekoliko navrata novinari pitanjima pokušali da priču prebace na politički teren i podsete na situaciju sa prethodnog Mundijala kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri provocirali srpske igrače i navijače.

„Rekao sam da želimo da pričamo o fudbalu i samo nas fudbal zanima, to važi i za Šaćirija i za Džaku. Ostalo ćemo ostaviti po strani. Sve sam rekao, fokusirani smo na fudbal, od nas zavisi sve i to je jedino bitno“.

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

I startni štoper Manuel Akandži veruje u prolaz.

„Svejedno mi je da li ću igrati protiv Vlahovića ili Mitrovića. Obojica su se dokazala u svojim klubovima, važno je da ja budem spreman. Znamo da će nas napasti, ali mi smo spremni, moramo da budemo pametni, znamo da nam igra i bod, skoncentrisani do kraja utakmice. Mislim da smo bolji tim od Strbije“.

Iako veruje u prolaz, ne želi da razmiplja o rivalu u nokaut fazi.

„Ne razmišljamo još o rivalu u osmini finala. Prvo Srbija pa sam siguran da cemo pričati i o sledećem protivniku.“

Ni on nije želeo da priča o prošlom meču.

„Igrao sam pre četiri godine, bilo je nekih stvari oko terena, ali to nas sada ne zanima. Fokusirani smo na teren i da osvojimo tri boda.“

BONUS VIDEO Srbija u osmini finala Mundijala – Navijači pobedili Kamerun

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar